Türkiye’nin en kaliteli kayak merkezleri

Ülkemize yaz aylarında milyonlarca turist geliyor. Bunun başlıca sebebi Türkiye’nin bu noktada yaptığı yatırımlar ve ülkenin doğal güzellikleri. Dört mevsimin yaşadığı Türkiye’de kışın da turizm hız kesmeden devam ediyor. Çünkü kayak merkezlerine yapılan yatırımlar, hizmette sınır tanımayan konaklama merkezleri Türkiye’yi bölgede adeta bir yıldız haline getirdi. Hal böyle olunca popüler hale gelen bir çok kayak merkezi ortaya çıktı.

İşte Türkiye’deki en iyi kayak merkezleri

ULUDAĞ KAYAK MERKEZİ

Türkiye’de kayak merkezi denilince akla gelen ilk yer Uludağ’dır. İlk sırada olmanın haklı gururunu yaşayan Uludağ, Türkiye’nin ilk ve en büyük kayak merkezi olma özelliğine sahip. Bursa’da bulunan ve ülkemizin en popüler kayak merkezi olan Uludağ, 2 bin 543 metre rakımla Marmara Bölgesi’nin en yüksek zirvesidir. 34 konaklama tesisi ile ziyaretçilerini ağırlayan Uludağ, kayak severlerin vazgeçilmezi arasında.

Aynı zamanda Uludağ’a teleferikle çıkabilir ve Bursa’yı kuşbakışı izleme şansını yakalayabilirsiniz.

PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ

Türkiye’nin en soğuk illerinde biri olan Erzurum’da kışın hemen hemen kar hiç eksik olmaz. Bu da bir kayak merkezi için büyük bir avantaj. Palandöken Dağları’nın eteklerine kurulu kayak merkezi, sahip olduğu kar kalitesi, pistleri, konaklama tesisleri ile en popüler kayak rotalarından biridir.

Palandöken Kayak Merkezi, Amerikan New York Times gazetesi tarafından 41 kayak merkezi arasından 18. sırada gösterilmiştir. Ardından bu kayak merkezi 2011 yılında 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na ev sahipliği yaparak popülaritesini giderek artırdı.

İster amatör, ister profesyonel bir kayakçı olun hiç fark etmez, Palandöken Kayak Merkezi her seviyeye uygun hizmetler veriyor.

Palandöken Kayak Merkezi

KARTALKAYA KAYAK MERKEZİ

Birbirinden güzel gölleriyle akıllarımıza kazınan Bolu aynı zamanda sahip olduğu kayak merkeziyle kış turizminin vazgeçilmezlerinden. İstanbul’a ve Ankara’ya yakın olması sebebiyle Türkiye’de en çok tercih edilen kayak merkezileri arasında.

Kartalkaya, pistlerinin toplam uzunluğu 40 kilometreyi bulan ve zorluk derecesi değişkenlik gösteren 25 piste sahip. Snowboard severlerdenseniz Kartalkaya bu noktada sizi tatmin edecektir.

Kış sporu etkinliği Red Bull Homerun, Türkiye’nin en önemli 4 kayak merkezi Kartalkaya, Uludağ, Erciyes ve Palandöken’de büyük bir yarış sergiledi. Red Bull Homerun’da Mirgün Cabas, Zeynep Yüksektepe, Erdil Yaşaroğlu, Begüm Kütük, Levent Özçelik, Murat Güloğlu ve Gonca Vuslateri gibi isimler katıldı.

SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZİ

Sarıkamış Kayak Merkezi, sadece Türkiye’de değil, dünyada da adından söz ettiriyor. Bunun sebebi ise sahip olduğu kar kalitesi. Dünya’da sadece Alpler’de bulunan toz kristal kar, bizim ülkemizde de sadece Sarıkamış’da bulunuyor.

Kars merkeze 55 km. mesafede bulunan Sarıkamış Kayak Merkezi’nin toplam pist uzunluğu 25 km’dir. Sakin bir kayak sezonu geçirmek istiyorsanız Sarıkamış aradığınız adres diyebiliriz. Ayrıca konaklama tesisleri de diğer kayak merkezlerine göre daha ucuz.

Kayak merkezinden sonra Kars’ta keyifli bir gezi yapmak için Doğu Ekspresi’nin son durağı Kars’ta gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.

Doğu Ekspresiyle Kars, son dönemde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağında bulunuyor. Doğu Anadolu’nun bakir doğasını ve tarihi yerlerini görmek isteyenler özellikle kış döneminde karın da etkisiyle daha bir güzel olan Kars’ı ve çevresini keşfetmek istiyor. Depo Photostan Murat Düzyol, Doğu Ekspresiyle Karsa giderek bu seyahat rotasının öne çıkan renklerini objektifine yansıttı. Kars Sarıkamış Kayak Merkezi, Türkiyenin önemli kayak merkezlerinden biri. Alp dağlarıyla beraber sadece Sarıkamış ve Karsta yağan kristalize kar sayesinde kayakçılar daha keyifli bir spor yapabilmekte. Sarıkamış kayak tesisleri yakınlarındaki konaklama tesisi ve oteller de kış turizmine katkı sunuyor. (Fotoğraf: Murat Düzyol)

ERCİYES KAYAK MERKEZİ

Otuzdan fazla pist barındıran Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye’nin uluslararası standartlara uygun en modern kayak merkezleri arasında yer alıyor. Erciyes Dağı’nda kurulu kayak merkezi Türkiye’nin en gözde kayak rotalarından biri olmayı başardı.

Daha önce 34 kayak pisti ve 102 km pist uzunluğuna sahip olan Erciyes Kayak Merkezi’nde pist sayısı 41’e, pist uzunluğu ise 112 km’ye çıkartıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 200 milyon Euro yatırım yaparak yabancı danışmanlar tarafından hazırlanan “Master Plan” eşliğinde oluşturduğu Erciyes Kayak Merkezi kış turizmi açısından oldukça önemli bir lokasyon. Kasım sonundan Mayıs ayına kadar kayak yapma imkânı sağlayan Erciyes’in toz karı sayesinde hem kış sporlarının tadı en keyifli şekilde çıkıyor hem de dağda yer alan müzik, eğlence ve yaşam stili odaklı tesisler sayesinde kış keyfi yaşamak isteyen kişiler dağ havasını en etkili şekilde soluyor.

ERGAN DAĞI KAYAK MERKEZİ

Erzincan’daki Ergan Dağı Kayak Merkezi, ülkemizdeki en kaliteli ve en yeni kayak merkezlerinden biri. Ergan’ın yıldızı bir anda parladı ve sayılı kayak merkezileri arasında girdi. Havaalanına olan yakınlığı da tesise ziyaretçi avantajı sağlarken Fırat Vadisi manzarasıyla gelenlerin beğenisini toplamayı başarıyor.

Erzincan Ergan Kayak Merkezi

Bonus olarak sizlere önerebileceğimiz bir diğer kayak merkezi de Davraz Kayak Merkezi oluyor. Harika pistlere sahip olan merkez kayakçıların kış mevsiminde ilk durağı.

3 yorum
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir