Son zamanların popüler adresi: Davraz Kayak Merkezi

Kayak sevenlerin son zamanlarda ilgisini çeken Davraz Kayak Merkezi 2022 yılı için açılışını yaptı. Büyük ilgi gören kayak merkezinde yoğunluk yaşanıyor. Türkiye’deki kayak merkezleri içerisinde en çok tercih edilen adreslerden biri olan Davraz Dağı üzerine kurulu merkez, Eğirdir Gölü ile Kovada Gölü arasında yer alıyor.

Davraz Kayak Merkezi

Toros Dağlarına bağlı olan Davraz, Akdeniz Bölgesi’nde bulunan en büyük dağlardan biri. Muhteşem bir görünümü bulunuyor. Sedir, çam ve ardıç ağaçlarıyla örtülü olan dağ tam bir doğa harikası. Kış turizminin de en güzel adreslerinden olan Davraz Dağı herkesin ilgisini çekmeyi başarıyor. Yaz aylarında ise doğa sporlarının yapıldığı yerde farklı canlı türlerinin yaşam alanını keşfetmek harika bir deneyim olacak.

Davraz Kayak Merkezi kayak severlerin adresi

DAVRAZ DAĞI NEREDE?

Davraz Dağı Akdeniz Bölgesi’nde yer alıyor. Isparta ilimizin üzerinde yükselen dağ muhteşem bir gezi adresi olarak hem Ege Bölgesi’nden hem de Akdeniz Bölgesi’nden ziyaretçileri kendine çekiyor. Isparta2nın il merkezine 26 kilometre uzaklıkta.

Davraz Kayak Merkezi nerede?

DAVRAZ DAĞI’NA NASIL GİDİLİR?

Kayak merkezi ile öne çıkan Davraz hafta sonu özellikle çok yoğun oluyor. Sosyal medyada da çok popüler olan kayak merkezini binlerce kişi ziyaret ediyor. 26 kilometre uzaklıkta odluğu Isparta merkezinden 40 dakika kara yolculuğu yaparak merkeze ulaşmak mümkün.

Türkiye’deki en kaliteli kayak merkezleri içerisinde yer alan Davraz sizlere unutulmaz bir kış tatili imkanı sunuyor.

Davraz Kayak Merkezi muhteşem bir görünüme sahip.

1650 metre rakımda bulunan Davraz Kayak Merkezi’nde 20 Aralık ile 20 Mart tarihleri arasında kayak yapılabiliyor. Her yıl Şubat ayında kayak merkezinde ‘snowfest’ etkinliği de düzenleniyordu. Kar kalınlığı 50 cm ile 250 cm arasında bulunan merkezde karın keyfi sonuna kadar çıkıyor.

Kayak merkezinde pistlerin toplam uzunluğu 23 kilometredir. 12 tane pist var ve bunlarda snowboard, tur kayağı yapılabilmektedir. 3 adet telesiyej bulunuyor ve bunları kayakçılar zirveye çıkmak için kullanabiliyor.

Eğer Davraz kayak Merkezi’ni keşfettiyseniz yurt dışını da rotanıza ekleyebilirsiniz. Türkiye’ye yakın ülkelerde vizesiz gidilebilecek kayak merkezlerini okuyabilirsiniz.

1 yorum
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir