2022 yarıyıl tatili bütçesi ne kadar oldu?

Öğrencilerin büyük heyecanla beklediği yarıyıl tatili 21 Ocak günü son ders zilinin çalmasıyla beraber başlayacak. Aileler öğrencilerin dinlenmesi için tatil destinasyonları araştırıyor ve yarıyıl tatili bütçesi ne kadar oldu merak ediyor. Daha çok kayak merkezlerinin tercih edildiği bu dönemde bir ailenin tatile ayıracağı para 4 bin TL’den başlıyor. Bu fiyat sadece 2 gece 3 gün için geçerli. Merkezlere göre ödenecek rakam da değişiyor.

Yarıyıl tatilini kapsayan günler tatile ilginin en fazla arttığı dönem olarak değerlendiriliyor. Oteller de bu dönemi fırsat bilerek fiyatları bir hayli yükseltiyor. 16-19 Ocak 2022 tarihlerinde 2 kişi için 2 gece 3 gün 6,711 TL fiyat veren otel, 24-27 Ocak 2022 tarihlerinde aynı kriterlere sahip tatili 10,590 TL’ye çıkartmış durumda.

Yarıyıl tatilinde çocuklar karla eğlenerek vakit geçirmeyi seviyor. Bunu bilen anne balar da kayak merkezlerindeki otellerden yana tercihlerini kullanıyorlar. Otellerin büyük çoğunluğu tam pansiyon ya da her şey dahil bu fiyatları verirken bazıları ise sadece oda ve kahvaltı için fiyat teklifinde bulunuyor. Bazı tesislerde 5,6 yaş çocuklar için ücret alınmıyor. Bazı yerlerde ise bu rakam 11 yaşa kadar çıkıyor.

Erciyes Kayak Merkezi

ULUDAĞ’DA YARIYIL TATİLİ FİYATLARI

Uludağ kış tatilinin merkezlerinden biri. En çok tercih edilen kayak merkezlerinden biri olması sebebiyle bu yıl yarıyıl tatilin dönemini de dolu geçirecek. Fiyatlardaki artış otelin dolmasını engellememiş. 24-27 Ocak 2022 tarihleri arasında 2 yetişkin için 2 gece 3 gün konaklamalı yemek dahil ücret 6 bin 750 liradan başlıyor. Bu fiyat seçeceğiniz odaya göre değişirken 22 bin 728 liraya kadar da çıkıyor.

Uludağ Kayak Merkezi

PALANDÖKEN’DE YARIYIL TATİLİ FİYATLARI

En çok tercih edilen kayak merkezlerinden biri de Palandöken. Oda ve kahvaltı fiyatları 3 bin 900 liradan başlıyor. Tam pansiyon olmasını isterseniz 34 bin 437 liraya kadar masrafı gözden çıkartmalısınız. Burada da seçilen odaya göre fiyat 2 çocuk da dahil olmak üzere 70 bin liraya kadar çıkabiliyor.

Palandöken Kayak Merkezi

KARTALKAYA’DA YARIYIL TATİLİ FİYATLARI

Aynı tarihlerde aynı kriterlere sahip bir tatil için 12 bin lira ile 31 bin lira arasında değişiyor. Seçilen odaya göre burada da fiyatlar 49 bin liraya kadar yükseliyor.

Erciyes Kayak Merkezi de yüzde yüz doluluk oranına yaklaşan yerlerden biri oldu. Yarıyıl tatilini aileler kayak merkezlerini tercih ederek geçirecek. Son zamanların popüler kayak merkezlerinden biri olan Davraz Kayak Merkezi’ni de tercih edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir