Kültür gezisi yapılabilecek 4 şehir

Medeniyetlerin beşiği olan ülkemizde kültürel gezi adresleri de bir hayli fazla. Birbirinden değerli tarihi gezi noktaları sizlere zamanda yolculuk imkanı sağlıyor adeta. Roma, Bizans ve Osmanlı dönemine ait kültürel yapıların bulunduğu 4 şehri sizler için bu yazıda bir araya getirdik. Daha eski medeniyetlere ait izleri de bulabilir, tarihi yapıların üzerindeki süslemeleri inceleyebilirsiniz.

Kültür gezisi yapılabilecek şehirlerden biri Kapadokya oluyor. Medeniyetlerden dahi önceki ilkel yaşamlara ev sahipliği yapan şehirde gezilecek kültürel çok güzel adresler bulunuyor. Kapadokya’yı takip eden kültürel gezi adresleri ve mutfağı ile sizi kendine çeken diğer bir şehir de Gaziantep. Muhteşem müze, antik kent ve daha fazlası Gaziantep’te yöresel yemeklerle de bütünleşerek siz değerli misafirleri ağırlıyor. Ardından Şanlıurfa kültür gezilerinde en çok tercih edilen illerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Herkesi büyüleyen şehirdeki gezi noktaları adeta bir tarih kitabı gibi bilgi veriyor. Aynı zamanda inanç turizminin de adreslerinden biri burası. Ardından en çok tercih edilen şehirlerden biri Pamukkale oluyor. Kent size gezilecek harika antik havuzlar, doğal oluşumlar sunuyor. binlerce yıllık geçmişe sahip olan Pamukkale Travertenleri de kültür gezisinin bir parçası durumunda. Gelin bütün şehirleri yakından daha detaylı inceleyerek kültürel değerlerini tanıyalım.

Kapadokya

KÜLTÜREL GEZİ ADRESİ KAPADOKYA

Kapadokya binlerce yıllık geçmişe sahip peribacalarıyla herkesin ilgisini çekiyor. günün erken saatlerinde havalanan sıcak hava balonları da vadilerde uzanan peribacalarını en iyi haliyle gösteriyor ziyaretçilere. Kuş bakışı yapılan gezide bütün mağaraları ve eski yerleşim yerlerini de görmek mümkün. Aynı şekilde vadileri gezerken de her yerde kültürel varlıkları görebileceğiniz bir şehir. Alışılmışın dışında olan kent size sıra dışı bir gezi deneyimi fırsatı sunuyor. Aşk Vadisi’ni yürüyerek keşfedin. En popüler tarihi gezi yerlerinden biri burası. Günümüzde birçok evlilik teklifi burada yapıldığından bu isim verilmiş. Göreme açık hava müzesi de en iyi kültürel gezi noktalarından biri. Ayrıca fotoğraf çekilecek çok güzel yerler de bulunuyor. Birbirinden değerli tarihi kilise, şapel ve manastır burada görülmesi gereken yerler.

Asmalı Konak, Kapadokya

Diziyle tanınan Asmalı Konak da buranın kültürel mimari yapısını en iyi şekilde gösteren güzide gezi adreslerinden biri. Bir diğer kültürel bütün değerleri görebileceğiniz gezi adresi ise Ürgüp Müzesi oluyor. Ürgüp çevresinde bulunan fosiller ve eski çağlara ait buluntular yer alıyor. Rum köyü olan Mustafapaşa’da mutlaka kültürel gezinizde olması gereken bir yer. Yerli halkın yaşamını görebilir, evlerin mimarisini yakından inceleyebilirsiniz. Buradan sonra gezebileceğiniz kültürel gezi adresi ise Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi oluyor. Burada da çok güzel kültürel öğeler görebilir yakından inceleyebilirsiniz.

Ortahisar Etnografya Müzesi de yine tarihe ışık tutan kültürel gezi adreslerinden biridir. Aynı zamanda Kapadokya’da kültürel gezi kapsamında çanak çömlek yapan ustaları da izlemenizi hatta sizin de çömlek yapımına el atmanızı tavsiye deriz. Bu apayrı bir deneyim olacaktır. Kültürel gezi denildiğinde Kapadokya’da daha birçok yer sizi bekliyor olacak.

Gaziantep

GAZİANTEP KÜLTÜREL GEZİ ADRESLERİ

Ülkemizde kültürel öğelerin çok iyi öne çıktığı yerlerden biri de Gaziantep. İlk yerleşimlerin adresi olduğundan çok fazla sayıda tarihi buluntu burada sizleri bekliyor. Özellikle kültürel hazine sayılan Zeugma Antik Kenti ve Zeugma Mozaik Müzesi mutlaka görülmesi gereken, en başta yer alan gezi adresleri. Zincirli Bedesten de Gaziantep’te kültürel değerlerin en iyi şekilde görülebileceği nadir yerlerden biri. Harika yöresel ürünler bulabilirsiniz. Bakırcılar Çarşısı da Gaziantep yöresel ürünlerinin satıldığı ve pek tabii bakırların ince işçilikle işlendiği güzide bir yer. Gezebileceğiniz diğer kültürel adresler ise şöyle; Gaziantep Kalesi, Rumkale, Tarihi Antep Evleri, Hamam Müzesi, Elmacı Pazarı, Tarihi Gümrük Han, Arkeoloji Müzesi.

ŞANLIURFA’NIN TARİH VE KÜLTÜR ADRESLERİ

Şanlıurfa kültürel, tarihi gezi adresleriyle öne çıktığı kadar mutfağıyla da herkesi kendine çeken bir kent. En iyi kültürel ve tarihi gezi adresi ise son yıllarda adını dünyaya duyuran ve büyük ilgi çeken Göbeklitepe’dir. Bu gezi adresinin dışında ise gezilecek birçok müze ve tarihi alan bulunuyor. Bunlardan biri de Balıklı Göl. Yine kültürel ve dini birçok bilgiyi bulabileceğiniz güzide bir adres. Hz. İbrahim’in doğup büyüdüğü mağara da burada yer alıyor. Ziyaretçiler mutlaka Şanlıurfa’da Balıklı Göl’ü ziyaret ettikten sonra buraya da geliyorlar. Şanlıurfa Kalesi de yine burada görülebilecek kültürel gezi adreslerinden biri.

Ayrıca Şanlıurfa Müzesi’ni de ziyaret ederek kültürel gezinizi tamamlayabilirsiniz. Kent sizi kültürel gezide sokaklarına da davet ediyor. Her sokağını ve tarihi evlerin bulunduğu ara yerleri gezebilirsiniz.

Pamukkale

KÜLTÜREL GEZİDE SON DURAK PAMUKKALE

kültürel gezinizde gidebileceğiniz farklı bir adres ise Pamukkale. Bembeyaz Pamukkale Travertenlerini keşfederken çevredeki antik kent ve tarihi kalıntıları da keşfetmeyi unutmayın. Eski çağlardan günümüze gelen bu harika antik kentler kültürel gezi adresleri arasında en iyi örneklerden. Mimarisi, görünümü ve döneminde kullanış biçimleri tarihi yapıları farklı kılıyor. Bir kentte kültürel gezileri tamamlayan antik kentlerde kültürel öğeleri çok yönlü olarak görebiliyoruz. Pamukkale’de ise antik kent, Kaplıca, antik havuz gibi yerlerden sonra gelen kültürel gezi adresi Karahayıt Kaplıcaları oluyor. Şifa kaynağı olan kaplıcalar en güzel haliyle burada sizleri bekliyor. Bolca antik kent gezebileceğiniz harika bir kültür kenti Denizli – Pamukkale.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir