Şanlıurfa’nın turizm odağı: Balıklıgöl

Şanlıurfa’daki en güzel gezi yerlerinden biri Balıklıgöl. Muhteşem bir atmosfere sahip. Yüzyıllar önce Hz. İbrahim’in ateşe atıldığı yerde ortaya çıkan su Balıklıgöl’ün oluşmasını sağlamış. Günümüzde ise binlerce kişi Balıkgöl’ü ziyaret ederek büyüleyici atmosferine kapılıyor. Her yıl binlerce kişi buraya gelerek göl ve çevresini keşfediyor.

Balıklıgöl 150 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde bir göldür. Şanlıurfa’nın en bilinen gezi adresidir aynı zamanda. 3-5 metre derinlikte olan göl her yıl daha fazla ziyaretçiyi kendine çekiyor. İçerisinde farklı türde sazan balıkları bulunuyor. Bu göl ve içindeki balıkların hikayesi de tüyler ürpertici.

Balıklı Göl Şanlıurfa

BALIKLIGÖL HİKAYESİ

Hz. İbrahim Nemrut tarafından ateşe atılmak üzere buraya getirilir. Şanlıurfa ve çevresindeki bütün odunlar toplanır. Uzun ve büyük mancınıkla dev alevlere atılan Hz. İbrahim’in düştüğü yer tam olarak Balıklıgöl içerisindeki bir noktadır. Bu yer çevrilmiş ve koruma altına alınmış. Hz. İbrahim ateşe atıldığında dev alev topu suya dönüşür. Düştüğü yer bahar bahçe çiçek olur ve alevler söner. Dev ateşin suya odunların da balığa dönüştüğü bu yer yüzyıllardır ziyaret ediliyor. Mucizeye tanıklık etmek isteyen herkes buraya geliyor. Günümüzde dini bayramlarda ve gecelerde ziyaretçi sayısı bir hayli yükseliyor.

Balıklı Göl hikayesi

Balıklıgöl platosunda Hz. İbrahim’in dünyaya geldiği mağara da bulunuyor. Ayrıca çevresinde Ayn Züleyha Gölü de bulunuyor. Hz. İbrahim’in dev alevlerde yanmadığını görenler iman etmeye başlamış bu iman edenlerden biri de Nemrut’un kızı Züleyha olmuş. Nemrut kızını da alevlerin arasına atmış ve rivayete göre kızın göz yaşları bu gölün oluşmasını sağlamış. Günümüzde ise Balıklıgöl’e gelen ziyaretçiler mutlaka Ayn Züleyha Gölü’ne de uğruyorlar.

Balıklı Göl

Balıklıgöl Şanlıurfa’nın en iyi turizm adresidir. En fazla ziyaretçi çeken adreslerden biri olması sebebiyle bölgeye getirisi de bir hayli fazladır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir