Kültür örneklerinden biri Gaziantep Hamam Müzesi

Gaziantep’te yörenin kültürünü en iyi şekilde yansıtan bir müze olan Hamam Müzesi ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. Herkesin merak ettiği kültür noktası turistik bir konumda bulunuyor. Bölümlerden oluşan Hamam Müzesi içerisinde dönemin hamam kültürünü en iyi şekilde anlatan heykeller ve öğeler var. Adına türküleri ezgiler yazılan hamam geleneği burada en iyi şekilde sergilenerek ziyaretçilere gösteriliyor.

Gaziantep için hamam çok önemli bir kültür. Osmanlı zamanından beri hamamları ile adından söz ettiren şehir günümüzde bu unsuru müze olarak karşımıza çıkartıyor. Harika bir kültür gezisi yapmak isterseniz siz de mutlaka Gaziantep’te Hamam Müzesi’ni ziyaret etmelisiniz. Müze içerisinde dönemlere ait hamam eşyaları da bulunuyor ve hepsi görmeye değer değerli parçalar. Takunyalar, peştamallar, hamam tasları ve daha nice güzel ürünler bulunuyor müzede. Ziyaretçiler bölümleri sırayla gezerken burada balmumu heykellerden tasvir edilen hamam kültürüne ait detayları da görebiliyorlar.

Gaziantep’te ne yenir?

Dar sokaklardan geçerek gidebilirsiniz Hamam Müzesi’ne. Gaziantep’in en önemli miraslarından biri bu müze. Uğruna şarkılar, türküler yazılmış hamamların bu kadar önemli Gaziantep için. 1578 yılında Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırılmış bu hamam. Paşaların aktif olarak geldiği bir yer olmuş. Uzun süre hamam olarak kullanılan tarihi yapı şimdi müze olarak ziyaret ediliyor.

Hamam kültürü Antep için çok önemli olmuş. Osmanlı’nın hamam kültürünün en güzel örneklerinden biri bu müzenin bulunduğu tarihi yapı. Döneme ait birçok eşyayı içeride görebilirsiniz. Soğukluk, Ilıklık ve Sıcaklık kısımlarından oluşuyor. Dönemin önemli insanlarının geldiği bir hamam olmuş .Kadınlar sabah, erkekler akşam kullanılmış hamamı. Gelin hamamı kültürünü de burada tasvir etmişler ve çok güzel bir örnek olarak görebilirsiniz.

Yemekler getirilmiş gelin hamamına ve teflerle de eğlenceler yapılırmış. Hamam kültürünü çok iyi taşıyan Gaziantep bu müzeyle bunu herkese de göstermeyi amaçlamış. Günümüzde binlerce turist müzeyi ziyaret ediyor ve hamamdaki kültürel eşyaları da yerinde inceleyebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir