Gaziantep’in enfes lezzetleri

Gaziantep’in yöresel yemekleri herkesin damağında unutulmaz tatlar bırakan muhteşem baharatlarla pişiriliyor. Kebap, fıstıklı köfte, kuru dolma, lahmacun ve baklava en güzel haliyle masalarda servis ediliyor. Tamamen Gaziantep’e özgü şekilde pişirilen yemeklerin tadına doyum olmuyor.

Masalarda yer bulunmuyor ve dünyanın her yerinden turistler buraya akın ediyor. Sadece Gaziantep yöresel yemeklerini yemek ve baklavanın tadına bakmak için. Kilometrelerce yol gelinse de buna değiyor. Gaziantep’ enfes lezzetleri herkesin midesine şenlik veriyor adeta. Türkiye’nin de dört bir yerinden turistler buraya akın ediyor. Sadece Gaziantep yemeklerini yemek, tatlarına bakmak için gelen kişiler var.

Gaziantep mutfağı ile herkesi kendine çektiği kadar aynı zamanda gezilecek tarihi yerleriyle de davet ediyor. Keşfedilecek muhteşem kale ve arkeoloji müzeleri bulunuyor. Enfes lezzetlerini yedikten, baklavaların tadına baktıktan sonra bu muhteşem gezi adreslerini de keşfedebilirsiniz.

Gaziantep kebabı

KEBAP

Kebap ülkemizin birçok yerinde yapılıyor ve yöresel yemek olarak masalarda yerini alıyor. Ancak Gaziantep’te de kendine has usullerle pişirilerek servis ediliyor. Yöresel baharatlarla lezzetlendirilen kebap ceviz ve fıstıkla da pişiriliyor. Kuyruk yağı ile lezzeti katlanan kebap fıstıkla buluşunca da güzel bir lezzet veriyor damaklara. Misafirlerin en çok beğendiği yemeklerden biri olan kebap Gaziantep’te en çok tüketilen yemek oluyor.

Gaziantep ciğer

CİĞER

Diğer illerde olduğu gibi Gaziantep’te de ciğer günün her saatinde tüketilen bir yiyecek. Kebapta odluğu gibi ciğerde de yöresel baharatlarla lezzetlendirme yapılıyor. Dürüm oalrak servis eidlen ciğer herkesin beğenisini kazanıyor. Misafrler kebaptan sonra en çok ciğer tüketiyor.

Antep baklava

BAKLAVA

Dünyaya ün salan bir lezzet baklava. Herkesin büyük beğenisini kazanıyor. Yöresel ve tamamen Gaziantep’e özgü bir lezzet. Baklava yufkası havaya kaldırıldığında arkasını gösteriyor. Çok ince olan baklava 40 kat olarak yapılıyor. Ustalar büyük titizlikle açıyor yufkaları ve fıstığını da bol bol aralara serpiyor. Bazı baklavalar da kaymakla birleşiyor. Arasına kaymak ve üstüne fıstık ekleniyor. Böyle 40 kat yapılan baklava yöresel yağlarla lezzetleniyor ve özel şerbetle buluşuyor. Taş fırınlarda pişen baklavalar klasik dilim, havuç dilimi, kare dilim, dolama, midye, şöbiyet, fıstık ezmesi ve bülbül yuvası çeşitlerinde bulunuyor ve b yenildiğinde ise çıtırtısı çok net duyuluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir