Muğla 2023’te milyonları ağırladı

Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden biri olan Muğla, 2023 yılında 3 milyon 395 bin 947 yabancı turiste ev sahipliği yaptı

Dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında yer alan şehir denizi, kumu, güneşi kadar tarihi ve doğal güzellikleri, antik kentleriyle de öne çıkıyor

Uzun kıyı şeridi, doğal güzellikleri ve antik kentleriyle Türkiye’nin en ünlü turizm şehirlerinden biri olan Muğla, yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor.

Tatilcilere Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça, Ortaca, Milas ve Ula gibi ilçeleriyle çeşitli turizm olanakları sunan kent rağbet edilen bölgelerin başında geliyor.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla’nın sahip olduğu doğal güzelliklerin ve kültürel zenginliklerin oluşturduğu turizm potansiyeli ile her yıl yerli ve yabancı milyonlarca ziyaretçiyi ağırladığını belirterek, “2023 yılında kente gelen turist sayısı 3 milyon 395 bin 947’ye ulaştı. Bunun yaklaşık 1,5 milyonunu İngilizler oluşturuyor. Kentte geçtiğimiz yıl 2 milyon 977 bin 103 turisti ağırlamıştık. Bu yıl hedeflerimizi daha da yüksek tutuyoruz.” dedi.

Akbıyık, “Muğla alternatif turizm çeşitliliğinde ülkemizde birinci sırada yer almaktadır. Kültür turizmi, spor turizmi, sağlık turizmi, yayla turizmi, rafting, doğa yürüyüşü, bisiklet, su sporları turizmi, yat turizmi, kamp-karavan turizmi ilimizdeki alternatif turizm çeşitliliğini oluşturmaktadır. 1484 kilometre kıyı uzunluğu ile ülkemizde denize en uzun kıyıya sahip ilimiz, mavi yolculuklarıyla ünlü yat turizminin merkezi konumunda. Ayrıca ekstrem sporları için uygun coğrafi koşullara sahip ilimizde 289 parkur alanı var.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir