Sıcaktan bunalanlar Dumanlı Tabiat Parkı’nda serinliyor

Erzincan’da bulunan Dumanlı Tabiat Parkı, doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenlerin rotaları arasında yer alıyor.

Akarsuları, gölleri ve Sarıçam ormanları ile her mevsim ziyaretçi akınına uğrayan Dumanlı Tabiat Parkı; eşsiz bir doğa manzarası sunuyor.

“100’ün üzerinde endemik bitki bulunuyor”

Kent merkezine 70 kilometre uzaklıkta bulunan bölgede, 100’ün üzerinde endemik bitki türü yer alıyor.

Dumanlı Tabiat Parkı’nın içerisinde yürüyüş, spor veya piknik yaparak keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

Karaman’dan gelen ziyaretçilerden Mesut Can, “Birçok ilde milli park gezdim, bu kadar geniş, büyük ve çocuklar için eğlenceli bir park nadirdir. Doğası çok güzel, su olan ve ormanlık bir yer. Şehirlerin o boğucu, betonarme ve stresli ortamından kurtulmak için burası harika bir fırsat. Yolu çok kolay, ulaşımı rahat, bu tür yerlerde ulaşım insanları caydırabilir. İlçe merkezine uzak değil, mesafesi de yakın. Biz çok eğleniyoruz, halen gezmekle bitiremedik. Şehrin o bunaltıcı havasından uzaklaşıp, biraz rahatlamak isteyen ve doğayla iç içe olmak isteyen herkese burayı tavsiye ediyorum.” şeklinde ifade etti.

Ziyaretçilerden Mustafa Görücü, “İnsanları gelip burada yürüyüş yapması lazım. Buranın oksijeni mükemmel. Yürüdükçe çam kokusunu ve oksijeni fazlasıyla alabiliyorsunuz. Türkiye’de örneğine az rastlanan bir yer. İnanın herkesin burayı mutlaka gelip görmesi gerektiğini düşünüyorum. Mutlaka gelip burada bol oksijen alsınlar ve hizmetin ne olduğunu da görsünler. Yürüyüş yolları ve yapılan hizmetler gerçekten çok güzel. Dumanlı Yaylası’nda yapılan yatırımlardan ötürü emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Serin havası ve doğal güzelliğiyle öne çıkan Dumanlı Yaylası, hava sıcaklığının arttığı günlerde yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir