Bu zamanlarda İstanbul’a yakın gezilecek yerler

Tam bahardan önce İstanbul’a yakın gezilecek yerleri keşfetmeniz sıcak yaz günlerinde daha uzak rotaları planınıza dahil etmenizi kolaylaştırır. Spontane plan yaparak günlük gezi yapabileceğiniz çok güzel gezi yerleri bulunuyor. Günlük hava durumuna bakarak muhteşem gezi yerlerini keşfedebilirsiniz. İstanbul’dan sadece bir saat uzaklıktaki gezi yerleri size güzel bir hafta sonu tatili yaşatabilir. Önceden plan yapmanıza da gerek yok. Sabah uyanıp bu gezi destinasyonlarına gitmeye karar verebilirsiniz. Özellikle bu aylarda keşfedebileceğiniz muhteşem adresler bu yönüyle de çok ilgi çekici oluyor.

Sapanca

SAPANCA

Son zamanlarda bungalov evleriyle öne çıkan Sapanca günlük tatil için çok iyi bir adres. doğanın içerisinde bulunan ağaç evlerde çok güzel vakit geçirebilirsiniz. Önceden çok büyük planlar yapmanıza da gerek yok. Sabah kalkıp gideceğiniz Sapanca’da çok güzel serpme kahvaltı veren mekanlar bulunuyor. Buralarda güzel ve sakin bir kahvaltı yapıp doğa içerisindeki ağaç evlerde kitap, dizi, film, müzik keyfi yapabilirsiniz. Kahvenizi de almayı unutmayın.

Sapanca Gölü manzaralı cam teras

Kartepe

KARTEPE

Tam Şubat ve Mart ayları artık kar tatili için son fırsat zamanları olarak görülür. Biraz daha yoğunluğun azaldığı bu ayları Kartepe’de güzel bir gezi ile değerlendirebilirsiniz. Maşukiye’de serpme kahvaltı yapabilir buradan Kartepe’ye çıkabilirsiniz. Güzel ve keyifli bir kayak günü sizi bekliyor olacak. Merkezde de kahve, çay, salep gibi içecekler karın tadını çıkartabilirsiniz. Sadece kayak yapmanız gerekmez güzel bir telesiyej turu ya da kar safarisi de yapabilirsiniz. Günlük ama size bir haftanın yorgunluğunu attıracak kadar enerjik bir gezi olacaktır.

Türkiye’nin en karlı zirveleri

Abant’ta kış

ABANT

Bu aylarda tadını en iyi çıkartabileceğiniz yerlerden biri de hiç şüphesiz ki Abant. Harika bir gezi adresi ve doğanın içerisinde gezi adresi. Hem doğanın tadını çıkartabilir hem de harika kar manzaraları izleyebilirsiniz. Aynı zamanda bol bol fotoğraf çekilmek için yer de var. Günlük seyahat edebileceğiniz Abant her mevsim farklı güzellikler sunuyor sizlere.

Türkiye’de kış tatili için gidilecek en iyi rotalar

Ağva

ŞİLE – AĞVA

İstanbul’a yakın olan ve bu aylarda gidilebilecek güzel yerlerden biri de Şile- Ağva oluyor. Burada da doğa içerisinde jakuzili çok güzel oteller bulunuyor. Muhteşem bir hafta sonu deneyimi için bu yerleri de keşfedebilirsiniz. Saklıgöl ve çevresini keşfederek güzel fotoğraf ve video çekebileceğiniz alanlarla karşılaşabilirsiniz.

Bursa

BURSA

İstanbul’a yakın ve hafta sonu bu aylarda gezilecek yerleri bir hayli fazla olan çok geniş bir adres. Cumalıkızık, Suuçtu Şelalesi, İznik, Gölyazı gibi yerlerini gezebileceğiniz Bursa’da dolu dolu bir hafta sonu geçirebilirsiniz. Bu yerlerin dışında sadece merkezini, tarihi çarşı ve yapılarını keşfedebilirsiniz. Birkaç hafta sonunu buraya ayırabilirsiniz. Her gittiğinizde Bursa’nın farklı bir gezi adresini keşfedeceksiniz.. Daha önce hiç görmediğiniz güzellikleri de fotoğraflama imkanı bulabileceksiniz.

Özellikle artık sezon sonu da yaklaşmışken Uludağ ve iglo evleri de keşfetmeden dönmeyin.

Bunlara ek olarak bonus ve en uzak noktayı önerelim.

Çıldır Gölü

KARS

İstanbul’a en uzak gezi yeri bu aylarda popüler olan yerlerden biri Kars. Doğu ekspresi ile gidebileceğiniz gezi adresi bu aylarda oldukça ilgi çekiyor. Donmuş olan Çıldır Gölü’nde eskimo usulü balık tutan balıkçıları görebilir, bir çay içebilirsiniz. Donmuş göl üzerinde yürümek ve güzel bir deneyim yaşamak mümkün. Doğu Ekspresi’nin son durağı Kars’ta gezilecek yerler sizi bekliyor.

Kars’ın meşhur yemekleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir