JAPONLARIN, DÜNYANIN GÖRÜLMESİ GEREKEN 30 KASABASI ARASINA KOYDUĞU GÖLYAZI, BEYAZ ÖRTÜSÜYLE GÖRENLERİ KENDİSİNE HAYRAN BIRAKIYOR. TÜRKİYE’NİN VENEDİK’İ OLARAK BİLİNEN GÖLYAZI HAVADAN KARLI GÖRÜNTÜSÜYLE KARTPOSTALLARI ARATMADI. (İHA/BURSA-İHA) Japonların dünyanın görülmesi gereken 30 kasabası arasına koyduğu Gölyazı, beyaz örtüsüyle görenleri kendisine hayran bırakıyor.

Bursa’nın tarihi gezi adresi: Gölyazı

En güzel gezi adreslerinden biri olan Gölyazı her mevsim farklı bir güzellik sunuyor. Bursa’nın adeta cennetten bir köşe olan gezi yeri her mevsim ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Muhteşem kar görüntüsüyle hayran bırakan Gölyazı kayıkla keyif yapma imkanı da tanıyor.

Bursa’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Gölyazı’nın tarihi 2600 yıl öncesine kadar uzanıyor. MÖ 6. yüzyıla kadar giden tarihi Gölyazı’yı cazibe merkezi haline getiriyor.

Gölyazı manzarası

Roma çağında gelişen Gölyazı Bizans döneminde daha çok dinsel tarihi yapılarıyla öne çıkmıştır. Günümüzde ise bölgede çok sayıda çalışmada önemli Bizans sikkeleri bulunmuştur. SİT alanı ilan edilen ve koruma altına alınan bölgede yapılış tarihi bilinmeyen bir cami ve bir hamam bulunuyor. Aynı zamanda 750 yıllık bir çınar ağacı da Gölyazı ile yarımadanın bağlantısını sağlayan köprünün önünde bulunuyor.

Gölyazı muhteşem görüntüsü

Eski bir Rum köyü olan Gölyazı’da mübadele zamanında gelen Selanik’ten göç edenler yaşıyor. Uluabat Gölü’nün kuzeyinde iki yarımada bulunuyor. İçerisinde de yedi ada bulunuyor. Gölyazı ise bu gölün ortasındaki adaya bir köprü ile bağlı. Günümüzde ise köyde Selanik’ten mübadele ile gelen Türkler yaşıyor. Tarım ve balıkçılık yaparak geçimlerini sağlıyorlar.

Gölde balıkçı tekneleriyle gezinti yapabilir, çevreyi keşfedebilirsiniz. Antik kenti keşfetmek, köydeki her detayı görmek büyük bir deneyim olacaktır. Akşam olduğunda ise gün batımını izlemek çok iyi olacaktır.

Gölyazı’ya nasıl gidilir?

GÖLYAZI’YA NASIL GİDİLİR?

Bursa’dan 42 kilometre uzaklıkta yer alıyor Gölyazı. Bursa – İzmir karayolunun 37. kilometresinden güneye saptığınızda yol sizi Uluabat Gölü’ne götürecektir. Uluabat Gölü’nü gördükten 5 kilometre sonra ise Gölyazı tabelasını görebilirsiniz. Bu tebladan sonra da 5 kilometre daha gititğinizde Gölyazı Köyü’nün girişine ulaşabilirsiniz.

Gölyazı’nın neyi meşhur?

GÖLYAZI’NIN NEYİ MEŞHUR?

Gölyazı’da geçim balıkçılıkla sağlanıyor. Bu sebeple de burada taze tutulan balıklar çok meşhur. Yayın ve turna balıkları çok meşhur ve bölgede bulunuyor. Bölgede aynı zamanda gözlemesiyle de meşhur olan yerler bulunuyor.

GÖLYAZI’DA TEKNE TURU NE KADAR?

Gölyazı’da güzel bir tekne turu ile gölü gezebilirsiniz. 50TL ödeyerek tura katılabilirsiniz. Gölyazı etrafında gezip girişte iniliyor ve keyifli bir gezi böylece tamamlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir