Türkiye’de kış tatili için gidilecek en iyi rotalar

Dört mevsimi bütün güzellikleriyle yaşayan Türkiye, yazın masmavi denizleriyle turist akınına uğrarken kış mevsiminde gözde kayak merkezleriyle keyifli bir kış tatili sağlıyor. Kış mevsiminin buz gibi havasının aksine içinizi ısıtacak romantik manzaralarla sizi buluşturan karlı dağlar, kayak pistleriyle adrenalini doruklarda yaşatırken beyaz örtünün saflığı içinizi huzurla dolduracak. Türkiye’de kış tatili için gidebileceğiniz en iyi rotaları sizler için derledik.

BOLU-ABANT

Türkiye’nin her mevsim ziyaret edilen gözde adreslerinin başında gelen Bolu, milli parklarıyla doğanın en güzel manzaralarına sahne oluyor. Göl kenarındaki ahşap ev ile kartpostallara konu olan Abant’ta çam, meşe, kayın ve köknar gibi onlarca ağaç türünün arasında lapa lapa yağan karın tadını uzun yürüyüşlerle çıkarabilirsiniz.

Bolu Abant

İstanbul, Ankara ve Eskişehir gibi büyük şehirlere yakınlığı sebebiyle hafta sonu tatilinizde bile keyifli kaçamak yapabilirsiniz.

NEVŞEHİR- KAPADOKYA

Nevşehir Kapadokya

Son yıllarda Türk turizminde adını dünyaya duyuran adres olan Kapadokya, peri bacaları ve sıcak hava balonlarıyla cazibe merkezi oluyor. Gün doğumunda gök yüzüne yükselen balonda beyaz örtüyle kaplanan peri bacalarını izlemek büyüleyici bir atmosfer oluşturuyor.

BURSA- ULUDAĞ

Bursa Uludağ

Kış tatili denilince akla gelen ilk rotalardan biri olan Uludağ, Türkiye’nin en iyi kayak pistlerine ev sahipliği yapıyor. Kayak severlere kaliteli hizmet sunan Uludağ, İstanbul’a yalnızca 4 saatlik uzaklıkta olmasıyla da cazip bir adres oluyor. Hafta sonu günü birlik bile gidebileceğiniz Uludağ’da kayak dışında teleferikle zirveye çıkarak manzarayı izleyebilir ya da kar motoruyla macera dolu anlar yaşayabilirsiniz.

RİZE- AYDER YAYLASI

Karadeniz’in oksijen deposu yaylası Ayder, kışın ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Yazın yeşile doyuran Ayder, kışın ise beyaz gelinliğini giyen dağlarıyla mest ediyor. Güneş battığında tüm yaylayı aydınlatan beyaz karlar üzerinde ateş yakarak şarkılar söylemek hayatınızda en az bir yapmanız gereken aktivitelerden biri olabilir.

Ayder Yaylası

Ayder’de karla kaplı dağ manzaraları eşliğinde havanın dondurucu soğuğuna rağmen 55-60 derece sıcaklıktaki kaplıcalarda sıcacık bir tatil geçirmek de mümkün. Ayder’de hem tatil hem de şifayı bir arada bulabilirsiniz.

KAYSERİ- ERCİYES

Erciyes Kayak Merkezi

Sönmüş bir volkanik dağ olan Erciyes, kayak sezonlarının en çok tercih edilen merkezlerinden biri. Dağcılık ve buzul gibi adrenalin dolu sporlarla ilgilenenlerin de tırmanış için tercih ettiği Erciyes, tüm kış boyunca kar tutkunlarına hizmet veriyor. Erciyes Kayak Merkezi’nde kuzey disiplini, kar kızağı, buz pateni, snowboard ve serbest stillerden kayabileceğiniz pek çok pist bulunuyor.

ISPARTA-DAVRAZ

Isparta Davraz Kayak Merkezi

Güller ve lavanta diyarı Isparta, yazın renk cümbüşü olurken kışın ise bembeyaz örtüsüyle misafirlerini ağırlıyor. Toroslar’ın en yüksek zirvesinde yer alan Davraz Kayak Merkezi, tam donanımlı tesisiyle Uludağ, Erciyes ve Palandöken gibi lider kayak merkezlerine Ege’de alternatif sağlıyor.
Davraz’da kayak sezonu Aralık ayının sonlarına doğru açılırken tesiste snowboard, tur kayağı, dağcılık sporları yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir