Sırbistan'a kimlikle gidilir mi
Sırbistan vizesi 2022 | Sırbistan’a kimlikle gidilir mi

Sırbistan’a kimlikle gidilir mi? Pasaportsuz gidilen ülkeler listesi

Türk vatandaşlarının pasaporta ihtiyaç duymadan sadece kimlikle gidebileceği bir çok ülke var. Balkanlar’dan Kafkasya’ya kadar uzanan listeye yeni bir ülke daha eklendi.

Balkanlar’ın en gözde ülkelerinden biri olan Sırbistan’a artık pasaporta gerek duymadan gidilebilecek. Bu güzel haberi Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy açıkladı. Yapılan açıklamada, Sırbistan ve Türkiye arasındaki seyahatlerde karşılıklı olarak pasaport yerine kimlik kullanılacağı duyuruldu. Böylelikle Sırbistan’a kimlikle seyahat dönemi başlamış oldu.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad

KİMLİKLE GİDİLEN ÜLKELER LİSTESİ

İki ülke arasında yapılan anlaşmaya göre Türk vatandaşlarının kimlikle gidebileceği ülke sayısı altıya yükseldi. İşte pasaportsuz gidilen ülkeler:

  • Ukrayna
  • Moldova
  • Gürcistan
  • Azerbaycan
  • Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)
  • Sırbistan

SADECE HARÇ PULU VE FORM YETERLİ OLARAK

Sırbistan’a seyahat etmek isteyenlerin vize almasına ve pasaporta çıkarmasına gerek olmasa da yurt dışına çıkarken harç pulu alınması ve yurtdışı çıkış formu doldurması zorunlu.

SIRBİSTAN İLE VİZELER 2010’DA KALDIRILMIŞTI

Dışişleri Bakanlığı 12 Temmuz 2010 tarihinde Belgrad’da imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Vizenin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Anlaşma”, 3 Aralık 2010 tarihinde yürürlüğe girdi.

SIRBİSTAN GİTMEK İÇİN PASAPORT GEREKLİ Mİ?

Sırbistan’a vizelerin kaldırılmasının ardından ‘Türkiye’den Sırbistan’a kimlikle gidilir mi, pasaport gerekli mi, Sırbistan kimlikle girişler ne zaman başlayacak, Sırbistan’a vize var mı’ gibi sorular gündeme geldi. İşte merakla araştırılan sorunların cevabı…

Doğuda Bulgaristan ve Romanya, güneyde Makedonya ve Arnavutluk, batıda ise Bosna Hersek, Karadağ ve Hırvatistan ile komşu olan Sırbistan’a seyahat etmek isteyen kişiler pasaporta ihtiyaç duymadan ülkeye giriş yapabilir.

1 yorum
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir