Astım hastalarının şifa kaynağı: Damlataş Mağarası

Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan ve 1948 yılında taş ocağı olarak kullanılmak için dinamitle patlatılan Damlataş Mağarası tesadüfen keşfediliyor. Şifa bulmak isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği Damlataş Mağarası, Türkiye’nin turizme kazandırılan ilk mağarası olarak biliniyor. Başta astım hastalığı olmak üzere birçok rahatsızlığa iyi geldiği söylenilen mağaranın ismini ise sarkıtlardan damlayan su damlalarından alıyor.

Mağara her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Damlataş’ın büyüleyici atmosferinin yanı sıra şifa dağıtması da daha fazla ilgi görmesine sebep oluyor. Yalnızca şifa bulmak isteyenlerin tercih etmediği mağarada ziyaretçiler kitap okuyarak da vakit geçiriyor.

Mağaranın havası ise yaz kış değişmiyor. Sıcaklığı ise sabit olarak 22 santigrat derece. Mağaranın havasında yüzde 71 azot, yüzde 20,5 oksijen, on binde 2,5 karbondioksit ve bir miktar radyoaktivite ile iyonlar bulunuyor. Bu yüzden hastalar doktor kontrolünde mağarada belli bir süre oturarak 21 günlük tedavi kürü uyguluyor. Sizler de hem şifa bulmak için hem de mağaranın bu doğal güzelliğini görmek için ziyaret edebilir, göz alıcı atmosferine kapılabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir