Vizesiz deniz tatili yapılacak yerler

Dünya üzerinde vizesiz deniz tatili yapabileceğiniz harika yerler var. Bazı adreslere pasaport bile gerekmeden gidebilirsiniz. Yaz tatili için yurt dışında güzel bir yer arıyorsanız mutlaka bu listeye göz atmalısınız. Sevdiklerinizle yurt dışında tatil planınız varsa vize ya da pasaport masrafından kurtulma şansınız var.

Vizesiz deniz tatili yapılacak yerler

Komşu ülkelerden bazıları vize gerektirmiyor ve bazılarına kimlikle dahi gidebilir güzel bir deniz tatili yapabilirsiniz. Hem uygun fiyata yaz tatili yapabilir hem de yurt dışı deneyimi yaşayabilirsiniz. Erken tarihlerde yapacağınız planlamalarla uçak biletini de uygun fiyata alabilirsiniz. Bunun için Ucuz uçak bileti bulmanın ipuçları yazımızı okuyabilirsiniz. Tüm detaylarıyla ucuz uçak bileti bulma yöntemleri mevcut. Şimdi gelelim deniz tatili yapabileceğiniz vizesiz yurt dışı adreslerine.

Saranda

ARNAVUTLUK / SARANDA

Son yılların en popüler gezi adreslerinden biri Arnavutluk, Saranda. Özellikle Avrupalı turistler Saranda’ya yaz tatili için akın ediyor. Ülkemizden vizesiz olarak gidebileceğiniz güzide bir deniz tatili adresi. Arnavutluk’un güneyinde yer alıyor ve görmeye değer manzaralar sunuyor. Buradan Yunanistan Korfu Adası’na da seferler var. Denizi de çok güzel. Saranda’da fiyatlar oldukça uygun. İsterseniz otel y ada pansiyon tutabilirsiniz. İk seçenekte de güzel bir konaklama deeneyimi yaşarsınız. Başkent Tiran’a uçakla gidip oradan kara yolu ulaşımı ile gitmek mümkün.

Ohri

MAKEDONYA / OHRİ

Ohri muhteşem manzaralar sunana güzide yerlerden biri . Hem vizesiz gidilebilir hem de çok güzel bir deniz tatili yapmak için en ideal yerlerden biri. Deniz kenarında değil ama deniz kenarındaki yerler gibi muhteşem plajları olan bir göl çevresinde kurulmuş. UNESCO Dünya mirası Listesi’nde yer alan şehirde tarihi yapılar da çok dikkat çekiyor. Roma ve Osmanlı döneminde tarihi yapılar bunlar. Osmanlı konaklarını gezerken hiç yabancılık çekemeyeceksiniz.

Ohri’de mutlaka tekne turlarına katılın ve çevredeki doğal güzellikleri keşfedin. Muhteşem bir deneyim sizi bekliyor.

Kotor

KARADAĞ / KOTOR

Ohri gibi tarihi ve doğal güzelliklerin bir arada bulunduğu güzide yerlerden biri de Kotor oluyor. Muhteşem kalesini keşfederken aynı zamanda vizesiz olarak gidebileceğiniz harika bir deniz tatili adresi. Denizi çok güzel ve tarihi ywrleri de bir o kadar muhteşem.

Balkanlar’da vizesiz gezilecek 5 ülke

Batum

GÜRCİSTAN / BATUM

Vizesiz ve pasaportsuz gidebileceğiniz nadir yerlerden biri de Batum. Çok güzel deniz tatili yapabileceğiniz yerleri var. Sadece kimlikle geçebileceğiniz sınır kapısından sonra çok uygun bir deniz tatili sizi bekliyor olacak. Hem yurt dışı hem de çok iyi fiyatlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir