Erfelek Tatlıca Şelaleleri ziyaretçilerine eşsiz güzellikler sunuyor

Mavisi ve yeşiliyle önemli bir turizm şehri olan Sinop’ta yer alan Erfelek Tatlıca Şelaleleri ziyaretçilerini kendisine hayran bırakıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2011 yılında tabiat parkı ilan edilen ve 72 dekarlık alana sahip olan Erfelek Tatlıca Şelaleleri bölgenin en çok ilgi çeken mekânları arasında yer alıyor.

28 şelaleden oluşan şelaleler, turizm açısından önemli bir potansiyel oluşturuyor. Özellikle ilkbahar ve yaz dönemlerinde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan şelaleler, yılda ortalama 400 bini aşkın ziyaretçi ağırlıyor.

Özellikle bayram tatillerinde daha çok turistin ziyaret ettiğini belirten Erfelek Tatlıca Şelaleleri işletme sahibi Süleyman Kurt, “Şu ana kadar ortalama 250-300 bin yerli ve yabancı turist ağırladık. Bu sezon en yoğun olduğumuz dönem Kurban Bayramı’ydı, Sinop’a gelen turistler burayı da ziyaret etmeyi ihmal etmiyor. Eşsiz doğasıyla doğal bir tabiat harikası olan şelalelerimiz özellikle yerli turistlerin ilgisini çekiyor.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir