Uçuş Seyahat

Ucuz uçak bileti bulmanın ipuçları

Seyahat etmek isteyen herkes bütçesini düşünerek ucuz uçak bileti bulmanın yollarını arıyor. Bazı ipuçlarını takip ederek gezinizi en uygun fiyata tamamlayabilirsiniz. Uçak bileti için ayıracağınız bütçeyi yeni yerleri keşfetmeye harcayabilirsiniz. İşte ucuza bilet bulmanın bazı yolları.

Ucuz uçak bileti almanın yolları

SEYAHAT TARİHLERİNİZİ ESNEK TUTUN

Ucuz uçak bileti bulmanın ilk kuralı seyahat tarihlerinde belirli aralığa bağlı kalmamaktır. En uygun bileti bulmak için hafta sonu ya da hafta içi fark etmeksizin resmi tatil günlerine de bağlı kalmadan uçak saati aramak gerekiyor. Aynı zamanda Haziran- Ağustos ayları arasında da tatile çıkmak isteyenler bir hayli fazla olduğundan uçak biletlerinin en yoğun satıldığı zaman dilimi olarak diğer zamanlara göre daha pahalı fiyatlar olacaktır.

Ucuz uçak bileti nasıl alınır?

UÇAK BİLETLERİ FYATLARI KARŞILAŞTIRAN SİTELERİ KULLANIN

Ucuz uçak bileti almak için gideceğiniz tarih aralığında en uygun hangi güne ve saate bilet olduğunu karşılaştırma yaparak bulabilirsiniz. Birçok site birden fazla uçak seferlerini ve uçak firmasını karşılaştırarak size uygun olan günü ve saati göstermektedir. Ucuz uçak bileti aramak ucuza seyahat etmenin ipuçlarından biridir aynı zamanda.

Biletinizi erken almak ucuz uçak bileti bulmanın en etkili yoludur.

BİLETİNİZİ ERKEN ALIN

Biletinizi almak için tarih aralığı belliyse ve değiştirilemeyecekse bu durumda en az bir ay öncesinde biletinizi almaya çalışın. Biletinizi ne kadar erken tarihte alırsanız en uygun fiyata uçak bileti alma ihtimali de o kadar güçlü olacaktır.

Biletinizi son gün son saate kadar bırakmak risk sayılsa da ucuz bilet almak için başka bir yoldur.

TERS ETKİ! BİLETİNİZİ GEÇ ALIN

Eğer seyahatinizi riske atabiliyorsanız biletinizi uçağın kalkacağı en son saate kadar bekletin. Bazı durumlarda nadir de olsa bilet fiyatları son anda ciddi oranda düşmektedir. Bu fırsatı değerlendirebilirsiniz.

Farklı havalimanı tercihi ucuz bilet bulmak için etkilidir.

FARKLI HAVALİMANINA BAKIN

En ucuz uçak biletini almak için bineceğiniz havalimanı da önemlidir. Eğer gidebiliyorsanız çevredeki farklı havalimanı alternatiflerine de bakabilirsiniz. Böylece biraz daha uygun fiyata uçak bileti bulabilirsiniz.

Ucuz rotaları değerlendirin

EN UCUZ ROTAYI SEÇİN

En ucuz uçak bileti almak için rotanıza en ucuz yerleri alın. Hatta rotasız olmak en uygun uçak bileti almak için iyi bir fikir olacaktır. Nereye en uygun uçak bileti varsa oraya yolculuk yapabilirsiniz.

2 yorum
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir