Ramazan sofralarının en hafif tatlısı: Güllaç

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, iftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan güllaç, hem tarih boyunca Osmanlı saray mutfağında yerini almış hem de bugünlerde damakları şenlendiriyor.

Güllaç, özellikle hafif yapısı ve uygun fiyatıyla Ramazan ayının gözdesi haline gelmiş durumda. Ancak sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda sağlık açısından da birçok faydası bulunuyor.

Güllaç, içeriğindeki mineraller sayesinde vücudu beslerken, kalp ve damar hastalıklarından bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine kadar geniş bir yelpazede olumlu etkilere sahip.

Sakarya’da uzun yıllardır tatlıcılık yapan Özcan Kocaman, güllacın talebinin yoğun olduğunu belirtiyor. Özellikle iftar sonrası tercih edilen bu tatlı, hafif yapısıyla dikkat çekiyor.

Manda sütüyle yapılan güllaç, özel bir lezzet sunuyor. Kocaman, ürünlerini kendi ustalığıyla hazırlayarak, piyasa fiyatlarının altında satışa sunuyor.

Güllaç, Ramazan geleneğinin bir parçası olmasıyla da öne çıkıyor ve Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen bir tatlı geleneğini sürdürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir