Mykonos’ta turiste farklı, yerliye farklı muamele!

Yunanistan’ın dünyanın dört bir yanından yerli ve yabancı turist ağırlayan ünlü adası Mykonos’ta uygulanan turiste fahiş fiyat tarifesi, İngiltere’nin gündeminde. Mykonos adasındaki bir restoranda yemek yiyen turistler, gördükleri fatura karşısında neye uğradıklarını şaşırdı.

İngiliz Daily Mail gazetesi, skandalı ortaya çıkardı. İngiliz basınında yer alan habere göre Mykonos’un ünlü restoranlarından DK Oyster isimli restoran yerli ve yabancı turistlere yaptığı farklı muamele uyguluyor.

İngiliz Daily Mail gazetesi, adada meşhur olan DK Oyster sahil restoranına giderek yerli ve yabancı turiste uygulanan farklı tarifeyi gözler önüne serdi ve adanın geri kalanında da durumun farklı olmadığını yazdı.

Menüde yer alan aynı yiyecek ve içecekler yerli ve yabancı turistlere büyük farkta ücretlere satılırken restorana gelen Yunan turistlerin “pahalı fiyatlar” hakkında uyarıldığı sonrasında ise yabancı turistlere kıyasla çok daha düşük bir fatura ödedikleri tespit edildi.

Yunan turiste 5, İngiliz turiste 18 Dolar

Daily Mail gazetesi, adı geçen restoranda Yunan turistlerin istiridye başına 5 Dolar ödediğini belirlerken, yabancı turistlerden ise istiridye başına 18 Dolar istendiğini ortaya çıkardı.

“Adı çıkmış mekan”

İngiliz basınında “adı çıkmış restoran” olarak bahsedilen mekan hakkında “turistleri çok yüksek fiyatlar ödemeye zorluyorlar. Yerlilerden, tatilcilerden alınanın küçük bir kısmı alınıyor” denildi.

“Çalışanlar alay ediyordu”

Daily Mail muhabiri, garsonların bir kokteyl için 50 Dolar ücret ödeyen yabacı turistlerin arkasından alay edip güldüklerini de aktardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir