Osmanlı padişahlarının dinlenme adresi ‘Maslak Kasrı’

İstanbul’da gezilecek harika gezi adreslerinden biri de Maslak Kasrı. Muhteşem bir gezi adresi ve doğal güzelliklerle tarihi güzellikleri bir arada size sunuyor. Muhteşem fotoğraf çekilecek noktalar var ve temiz bir hava almak için en ideal yerlerden biri. Padişahların dinlenme yeri olan Maslak Kasrı Milli Saraylar’a bağlı ve her yıl binlerce yerli yabancı turisti de kendine çekiyor. Gezelim ekibi de sizler için bu güzel tarihi ve doğal gezi adresini görüntüledi. Adeta zamanda yolculuk yaptıran muhteşem detaylarla Maslak Kasrı sizi bekliyor.

Maslak Kasrı harika bir görünüme sahip ve dinlendirici bir atmosfere sahip. Harika bir enerji sağlayan Maslak Kasrı her gün onlarca kişinin uğrak yeri oluyor. Tarihi binayı gezmek isteyenler bir hayli fazla odluğu gibi bahçesindeki güzellikleri de keşfetmek isteyenler oluyor. Harika fotoğraf kareleri çıkıyor burada. Sosyal medya için en çok beğeniyi toplayacak görsel içerikler oluşturabilirsiniz.

2. Mahmut Dönemi’nde inşa edilen tarihi saray Abdülaziz Dönemi2nde restore edilmiş ve günümüzdeki görünümünü almış. 2. Abdülhamit ise Maslak Kasrı’nı av köşkü ve dinlenme yeri olarak kullanmıştır. Bu sarayın tarihi önemi ise Abdülhamit Han, V. Murat’ın tahttan indirildiğini ve yeni hükümdar odluğunu da burada öğrenmiştir.

MASLAK KASRI BÖLÜMLERİ

Beş bölümden oluşan kasrın her köşesinde keşfedilecek ayrı güzellikler bulunuyor. Bu bölümler şöyle; Kasr-ı Hümayun, Mabeyn-i Hümayun, Paşalar Dairesi, Çadır Köşkü ve Limonluk.

Kasr-ı Hümayun: Bu bölümde Sultan Abdülhamit’in çalışma ve yatak odası sergileniyor. İki kattan oluşan tarihi yapının girişindeki iki tarafta da sütunlar üzerine oturtulmuş balkon yer alır. Odaların tavanları tabii ki her Osmanlı eserinde olduğu gibi renkli süslemelere sahiptir.

Mabeyn-i Hümayun: Burası Sultan’ın özel odasıdır. Küçücük ve tek katlıdır. Buradan ulaşılan limonlukta birbirinden farklı bitkiler yer alır.

Çadır Köşk: Maslak Kasrı’nın en dikkat çeken kısımlarından biri burasıdır. Sekizgen bir planla inşa edilmiş olan yapı ahşap işçiliği ile misafirleri hayran bırakıyor. Mutlaka bu bölümü de görmelisiniz.

Paşalar Dairesi: Tek katlı inşa edilen yapı içerisinde bir hamam bulunuyor.

MASLAK KASRI NERDE?

İstanbul’da yer alan Maslak Kasrı Büyükdere Caddesi2Nde bulunuyor. Çevresinde tertemiz doğal hava bulunuyor ve mimari yapı ile göze çağrıyor. İstinye ve Maslak kavşakları arasında bulunan Maslak Kasrı 2. Mahmut Dönemi’nin en güzel tarihi miraslarından biri.

MASLAK KASRI GİRİŞ ÜCRETİ

Maslak Kasrı’na girişlerde alınana ücret tam 30 tl, öğrenci girişi ise 15 tl olarak bleirlenmiştir. Ziyaret etmek isteyen gezginler bu ücretleri ödeyerek kasrı istediği gibi gezebilir.

MASLAK KASRI ZİYARET SAATLERİ

Maslak Kasrı’na girişlerde saatler kış ve yaz uygulamasına göre farklılık gösteriyor. Kış aylarında sabah 09.00’da başlayan ziyaret saati akşam 16.00 ‘da son buluyor. Yaz aylarında ise sabah 09.00 saatlerinde başlayan ziyaretler akşam 17.00’de son buluyor. Bu saat aralığında Maslak Kasrı’nı keşfedebilirsiniz.

Tarihi yapı içerisindeki mimari güzellikleri dönemin dekorasyon kültürünü en iyi şekilde yansıtan detayları görebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir