Kahramanmaraş’ın saklı cenneti Yeşilgöz

Kahramanmaraş’ta gezilecek en güzel yerlerden biri Yeşilgöz. Harika bir görünümü olan göl adeta Kahramanmaraş’ın gözü gibi görünüyor. Bu güzelliği yaz, kış fotoğraflamak isteyen herkes Kahramanmaraş’a akın ediyor. Tüm güzelliği ile sizi bekleyen Yeşilgöz’ü keşfetmek için geç kalmayın.

Keşfedilmeyi bekleyen çok güzel detayları var Kahramanmaraş’ın. Kendine hayran bırakan detaylardan biri de Yeşilgöz. Turkuaz ve yeşilin en güzel tonları burada bulunuyor. Renginden ötürü bu ismi aldığı söyleniyor. Yeşilgöz görünümüyle resmen bir göz gibi duruyor. Suyun rengini nerden nasıl aldığına dair net bilgi yok. Birçok bilimsel araştırmanın merkezi olmuş ancak kimse bu gölün bu renklere nasıl büründüğünü keşfedememiş. Çevresinde ise zengin bir canlı yaşamı bulunuyor.

Yeşilgöz Kahramanmaraş

Zengin canlı yaşamı ve gölün her açıdan çıkan harika manzarası halkın keşfettiği en güzel detaylar olmuş. Gören herkesi kendine hayran bırakıyor. Rengini nerden aldığı ve derinliğinin ne kadar odluğu tespit edilmemiş. Bu iki unsur gölün gizemli olmasına neden olmuş. Herkes bu gizemli gölü keşfetmek için buraya geliyor.

Dünyanın dört bir yanından dalgıçlar gelmiş ancak Yeşilgöz’ün derinliği ile ilgili bilgi sahibi olamamışlar. onların da inemeyeceği kadar derin noktası bulunuyor. Hem derinliği ile hem de rengiyle herkesi büyüleyen göl her mevsim ziyaret edilebilir.

Kahramanmaraş hediyelik eşya alınacak yer Tarihi Maraş Çarşısı

Yeşilgöz nerede?

YEŞİLGÖZ NEREDE?

Şehir merkezine 60 kilometre mesafede bulunuyor saklı cennet. Kahramanmaraş – Göksun karayolu üzerinde yer alan Yeşilgöz Tekir Mahallesi’nde bulunuyor. Her mevsim ziyaretçilerine muhteşem manzaralar sunuyor.

Yeşilgöz derinliği ne kadar?

YEŞİLGÖZ DERİNLİĞİ NE KADAR?

Gizemliliği ile bilinen gölün derinliği bilinmiyor. Birçok dalgıç alanda araştırma yapmış ancak derinliğini ölçememiş. Bu sebeple Yeşilgöz sadece rengini nasıl aldığını değil derinliğine ait bilgiyi de saklıyor.

Göl seviyesi hiç değişmiyor ancak Tekir Deresi’ne aktığı söyleniyor. Buraya suyun nereden geldiği de bilinmiyor. Suyun kaynağını belirlemek adına zaman zaman yapılan dalışlardan biri de 2008’de yapılandır. 16 kişilik bir ekip huni görünümlü göle girdi ancak suyun kaynağı hakkında bilgi alamadı.

Derinliğine dair bilgiye ulaşmak isteyen dalgıçlar gidebildiği kadar derine indir. Berrak bir su olması sebebiyle net görüntü elde edebildiler. Dalgıçların karşısına mağaraya benzeyen bir koridor çıktı. Suyun geldiği koridora giren dalgıçlar 135 metre sonrasını göremedi. Dar bir koridor ile karşılaşan ekip daha fazla devam edemedi. Gidilebilen noktada göl derinliği 47,5 metre olarak ölçüldü.

YEŞİLGÖZ EFSANELERİ

Yeşilgöz hakkında anlatılan efsaneler de bir hayli fazla. Keş Dağı’ndaki bir mağaradan atılan saman balyalarının bu gölden çıktığı konuşuluyor. Yazın suyun bu gibi olduğu kışın ise ılık aktığı söyleniyor.

3 yorum
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir