Kahramanmaraş’ın meşhur yemekleri

Kahramanmaraş’ın meşhur yemekleri damaklarda unutulmaz tatlar bırakıyor. Yöresel lezzetler buraya gelen misafirleri karşılıyor. Kahramanmaraş’ta gezilecek yerleri keşfettikten sonra bu güzel lezzetlerle harika bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Yöresel lezzetlerle hazırlanan sofralar çeşit açısından çok zengin.

Kahrmaanmaraş’ta kahvaltıda ne yenir diye araştırdığınızda karşısnıza yöresel bir ekmek olan çörekler çıkıyor. Eskileren bu yana kahvaltıda çörekler diğer hyöresel lezzetlere eşlik ediyor kahramanmaraş’ta. Bir fırın da bu çörekleri daha modernize hale getirmiş ve üzerine muz, bal, çikolata, fıstık, fındık gibi eklemeler yapmış. Bu eklemeler çöreği tek başına kahvaltı haline getirmeye yetmiş.

Kahramanmaraş çöreği

Yöresel bir lezzetl olan bu çörek dünyaca meşhur. Ramanzan bayrmlarında kahvaltıda hoşaf ve çörek mutlaka oluyor. Keçi peyniri de bu güzel çöreğe eşlik ediyor. Kahvaltıda size eşlik eden Kahramanmaraş çöreğinden sonra öğlen ve akşam yemekelrinde ise yiyebileceğiniz aoayrı lezzetler bulunuyor.

Gezilecek yerleri keşfettikten sonra yöresel yemeklerle enerji toplayabilirsiniz. Zeytinyağlı kuru dolmaları ve daha nicesi sizi bekliyor. Yöresel bir lezzet olan Eli Böğründe yemeği en çok tercih edilen lezzet oluyor. Harika bir lezzet olan bu yemekleri ziyaretçiler mutlaka tadıyor.

Kahramanmaraş’ın saklı cenneti Yeşilgöz

KAHRAMANMARAŞ’TA AKŞAM YEMEĞİNDE NE YENİR?

Eli böğründe yemeği

Eli Böğründe

Kahramanmaraş’ın meşhur lezzetlerinden biri olan Eli Böğründe lokantalarda karşılaşabileceğiniz enfes bir lezzet. Bir pide içerisine kuzu eti knouluyor ve fırında pişşirliiyor. Yağlı değil ve yumuşaık et parçaları apızda daha çiğnemeden dağılıyor. Sizlere de bu lezzetin tadını çıkartmak kalıyor.

Ekşili Aya Sulusu yemeği

Ekşili Aya Sulusu

Sulu ve salçalı bir yemek olan Ekşili Aya Sulusu da Kahramanmaraş’ın meşhur lezzetlerinden biri. Herkesin büyük oranda beğendiği yemek lezzetiyle hayran bırakıyor. Buraya gelen herkes de mutlaka Ekşili Aya Sulusu yemeğinin tadına bakıyor. Yöresel bir lezzet olması sebebiyle denemenizde fayda var.

Kuru Dolma

Ülkemizde kuru dolma birçok ilde yöresel lezzet olarak kendine has usullerle yapılıyor. Bu illerden biri de Kahramanmaraş. Burada da kuru patlıcan ve biber dolması kendilerine özgü baharatlarla pişiriliyor.

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Ülkemizin en güzel lezzetlerinden biri olan yaprak sarma da Kahramanmaraş’ta kendine has usullerle yapılıyor. Çok lezzetli olan yemek sofrada yerini alıyor.

Yoğurtlu analı kızlı

Bildiğimiz analı kızlı yemeğinden farklı olarak yoğurtlu servis edilen analı kızlı da Kahramanmaraş’ta yenilecek yöresel lezzetler arasında yerini alıyor.

İçli Köfte

İçli köfte

İçli köfte de ülkemizin en lezzetli meşhur yemeklerinden biri. Kullanılan baharatlar ve şekli ile burada farklı şekilde yapılıyor ve tadı da muhteşem.

Mumbar Dolma

Kahramanmaraş gezinizde akşam yemeğinde ‘tatlı acı’ denilen lezzette mumbar dolması da yerini alıyor. Eğer hayatınızda hiç mumbar dolması yemediyseniz bir kez şans verebilirsiniz. Tadına bakmak için iyi bir fırsat olabilir.

Şekerli Fıstıklı Pide

Şekerli Fıstıklı Pide

Kahramanmaraş’ın kahvaltıda yenilen çörekleri ve şekerli fıstıklı pidesi çok meşhur. Günün her saati size sofranızda eşlik eden pideleri de tatmalısınız.

Dondurma

Tabii ki Maraş dondurmasının lezzetine bakmadan dönmemelisiniz. Yazi kış fark etmeksiniz lezzetini en iyi şekilde koruyan ve tadılması gereken bir yiyecek de meşhur Maraş dondurması oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir