Kahramanmaraş hediyelik eşya alınacak yer Tarihi Maraş Çarşısı

Kahramanmaraş’ta hediyelik eşya alınacak harika yerler bulunuyor. Bunlardan biri de tarihi çarşı olan Bakırcılar Çarşısı. Buradaki yer alan birbirinden farklı yöresel ürünler hediyelik olarak almak için çok uygun ve hepsi de bölgenin yöresel kültürel özelliklerini en iyi şekilde yansıtıyor.

Kahramanmaraş gezinizde mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri Tarihi Maraş Çarşısı. Yüzler yıl öncesinden günümüze gelen çarşı halkın aradığını bulduğu güzide bir yer. Osmanlı zamanında büyütülmüş ve genişletilmiş. ticaretin merkezi konumunda. Ülkemizdeki kapalı ilk beş çarşıdan sadece birisi burası. İçerisinde sadece bakır ve hasır yok yiyecekler de bölgenin kültürel ürünlerini çok iyi yansıtıyor.

Bakırcılar kısmında ise birbirinden güzel işlemelerle bakırlar bulunuyor. 200 TL’den başlayan bakırlar bin TL’ye kadar çıkıyor. Öyle güzel işlenmiş ki bakırlar mutfakta pişen yemeklere de ayrı bir lezzet veriyor. Günümüzde hala bakır çok kullanılıyor Kahramanmaraş’ta.

Tarihi Maraş Çarşısı içerisinde hasır sepetlerin bulunduğu bir de bölüm de var. Birbirinden güzel hasır sepetler büyük emek verilerek işlenmiş ve farklı modellerde bulunuyor. Herkesi büyük ölçüde hayran bırakan hasır sepetler Kahramanmaraş’ta alınacak hediyelik eşyalar içerisinde bulunuyor. Buraya gezmeye gelen herkes mutlaka hasır sepetlerden alıyorlar. Tarihi Maraş Çarşısı içerisinde birbirinden güzel noktalar keşfedin hem de sevdiklerinize güzel hediyeler alın.

Kahramanmaraş’ın saklı cenneti Yeşilgöz

Aynı zamanda 16. yüzyıldan günümüze gelen mimarisini de keşfedebilirsiniz. Bu çarşı büyük bir kapalı çarşı olması sebebiyle her köşesinde restore edilmiş güzel kültürel detaylar bulunuyor. Her dönemecinde güzel ürünler karşılıyor sizi. bakırcılar ve hasırcılar da bunlardan bazıları. Çok eskilerden gelen mesleği icra eden kişiler burada el işçiliği ile bakır ürünlerini yaşatmaya devam ediyorlar.

Hasır sepetlerin bulunduğu yerde ahşap hediyelik eşyalar da öne çıkıyor. Birbirinden güzel oyma oyuncaklar ve süs eşyaları sizi bekliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir