Hagia Sophia in winter

İstanbul’da kar fotoğrafı çekilecek en güzel yerler

Her köşesi ayrı güzel manzaralar sunan İstanbul’un kar yağdığında seyrine doyum olmuyor. Muhteşem gezi adreslerinde beyaz örtü görmeye değer görsel şölen oluşturuyor. İstanbul’un en güzel kar manzarası izleyebileceğiniz yerlerini bir araya getirdik. Sultanahmet, Ayasofya, Eminönü, Kadıköy ve daha fazlası bu yazıda yer alıyor. Beyaz örtü kenti esir aldığında fotoğraf tutkunları mutlaka bu adreslere gidiyor. En güzel kar manzarası olan yerleri keşfederken İstanbul’un başka bir yüzünü görmeye hazır olun.

SULTANAHMET MEYDANI

Sultanahmet Meydanı kar yağdığında seyrine doyumsuz manzaralar sunan güzide yerlerden biri. Tarihi yapıların karla kaplı görüntüsü herkesi hayran bırakıyor. Mutlaka kar yağdığında keşfedilecek en güzel manzaraları görmek, en güzel fotoğraf karelerini çekmek için buraya gelin. Sultanahmet Camii’nin muhteşem mimarisini bir de beyaz örtüyle görmenizi öneriyoruz.

Hemen önünde yer alan Ayasofya Camii de buradan ayrı düşünülemez. Beraber çok güzel bir manzara sunuyor. Kar yağdığında Ayasofya Camii’nin muhteşem mimarisi beyaz renkle uyumlu görünüyor. Çevredeki ağaçlarla güzel kompozisyonlar oluşturabilir arşivlik görüntüler elde edebilirsiniz.

Gülhane Parkı

GÜLHANE PARKI

Gülhane Parkı içerisindeki yüzerle ağaçla he mevsim muhteşem manzaralar sunuyor. Ancak kış geldiğinde ve beyaz örtüyle kaplandığında bu yüzyıllık ağaçlar daha bir güzel görünüyor. Fotoğraf tutkunlarının kar yağdığında mutlaka uğrak yerlerinden biri Gülhane Parkı ve buradaki tarihi değere sahip ağaçları oluyor. Güzel kar manzaraları yakalamak isterseniz siz de mutlaka Gülhane’ye gelmelisiniz.

Eminönü

EMİNÖNÜ

Kar yağdığında en güzel manzaralar sunan yerlerden biri de Eminönü’dür. Buradaki balık ekmek teknelerinin kar beyazıyla uyumunu mutlaka görmelisiniz. Aynı zamanda meydandaki caminin karla görüntüsü ve kuşların da uçuşu seyrine doyumsuz manzaralar oluşturuyor. Diğer gezi yerlerinde fotoğraflar çektikten sonra buraya da gelerek güzel kar manzaralı fotoğraflar elde edebilirsiniz.

KARAKÖY

Karaköy kar yağdığında muhteşem görüntüler ortaya çıkartan güzide yerlerden biri. Minik kafelerin olduğu sokakları gezerek karla buluşmalarını çekebilirsiniz. Beyaz örtü Karaköy sokaklarına da çok yakışıyor.

İstanbul’da kar! Çamlıca Tepesi bembeyaz

Ortaköy

ORTAKÖY

Kar manzaralarını en iyi çekebileceğiniz güzide yerlerden biri de Ortaköy Camii ve çevresi. Burası da herkesin kar yağdığında muhteşem manzaraları izlemek için geldiği yerlerden biri. Burada da hem boğazın harika görüntüsü, tarihi caminin güzelliği ile birleşiyor ve kuşlar da size eşlik ediyor.

İstiklal Caddesi

İSTİKLAL CADDESİ

İstanbul’a kar yağdığı zaman herkesin mutlaka gittiği yerlerden biri de şüphesiz ki İstiklal Caddesi. En güzel fotoğraf kareleri İstiklal Caddesi’nde çıkıyor ortaya. Taksim Meydanı’ndaki anıt, tramvay, cadde ve daha güzel nice detay burada karla buluşuyor ve muhteşem fotoğraf kareleri ortaya çıkıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir