Doğa gezisi yapılabilecek 4 şehir

Ülkemizde doğa turu yapılabilecek birbirinden güzel adresler bulunuyor. Her köşesi cennetten bir parça sunana Türkiye doğa turu yapabileceğiniz yemyeşil gezi rotalarını da içinde barındırıyor. Siz de bu doğa yerlerini keşfederek güzel bir yürüyüş ve kamp yapabilirsiniz. Yemyeşil doğa içerisinde binlerce canlı türüne ev sahipliği yapan ormanlar, tabiat parkları ve daha nice güzel yer sizleri bekliyor.

Doğa gezisi

Türkiye’de yeşil alanlarda binlerce canlı türü yaşam sürüyor. Birbirinden farklı ağaçların da göğe uzandığı ormanlar tertemiz hava imkanı sunuyor. Doğa içerisinde güzel bir yürüyüş yapmak, bol oksijeni içinize çekmek ve güzel bir deneyimle binlerce canlı türünü keşfetmek isterseniz bu yerleri gezebilirsiniz.

Bolu Gölcük Milli Parkı

BİNLERCE CANLI VE BİTKİ TÜRÜ BULUNAN BOLU

İçerisinde Yedigöller Milli Parkı’nı barındıran Bolu muhteşem bir doğaya sahip kentlerden sadece birisi. Bahar aylarında gezmek için en iyi adreslerden biri olan Bolu Abant Gölü ile de öne çıkıyor. Birbirinden farklı bitki türlerini ve canlı yaşamını keşfetmek isteyen herkes Abant Gölü’nü, Yedigöller Milli Parkı’nı, Sülüklü Göl’ü gibi doğa harikası yerlerini gezebilir. Bolu sizlere tertemiz, bol oksijenli bir doğa gezisi fırsatı sunuyor. Bunu değerlendirmek isterseniz Nisan Mayıs aylarını değerlendirebilirsiniz. Bu aylarda gezilecek en güzel gezi adreslerinden olacaktır. Aynı zamanda yeni uyanmaya başlayan doğayı da yakından görme fırsatı bulabilirsiniz.

Rize doğa gezisi yerleri

YAYLALARIN TAM ZAMANI: RİZE

Bu aylarda en güzel gezi adreslerinden biri de Rize oluyor. Sizleri muhteşem yayla manzaraları ile karşılayan şehirde gezilecek doğal adreslerin sayısı bir hayli fazla. Ayder, Pokut, Gito, Ovit Yaylası tertemiz çam ormanlarıyla kaplı bir atmosfer sunuyor misafirlere. Oksijeni ve temiz havayı ciğerlerinize çekmenin keyfini yaşayabileceğiniz güzel bir yer. Yaylalarda kış etkisi de azaldığında bu aylarda çok güzel bir görünüm oluyor. Dağ evlerinde uyandığınızda sizi güzel bir sis bulutu karşılıyor. Manzara harika ve hava tertemiz olunca güzel bir Karadeniz kahvaltısı ile güne başladığınızda enerjiniz de yüksek oluyor.

Karadeniz’in meşhur kahvaltı sofrası: Rize’de ne yenir?

Türkiye’de doğa gezisi yapabileceğiniz en güzel şehirlerden biri Rize. Muhteşem manzaraları ve yeşil deryasıyla sizi bekliyor.

Artvin doğal güzellikleri

YEŞİL ÖRTÜ VE BOL OKSİJEN SUNAN ARTVİN

Ülkemizin her köşesinde ayrı bir güzellik olduğunu söylemiştik. Bir başka doğa gezisi yapabileceğiniz gezi adresi ise Artvin oluyor. Artvin sizi en başta Borçka ve Şavşat gölleri ile karşılıyor. Muhteşem doğa gezisi yapılabilecek bir yer b iki göl de farklı ilçelerde bulunuyor. İkisi de birbirinden güzel ve harika bir atmosfer taşıyor. Binlerce canlı yaşamına ve bitki türüne kucak açmış bir yer. Artvin en fazla yağış alan illerimizden biri olması sebebiyle yeşili bol olan bir kent. Her köşesinden bir doğal güzellik çıkıyor. Deliklikaya en güzel doğa gezisi ile görülebilecek yerlerden biri. Bunlara ek olarak ise Meral Şelalesi, Hatila Vadisi, Karagöl Sahara Milli Parkı, Borçka Karagöl Yaylası gezilecek en güzel doğal güzelliklerden bazıları. Muhteşem kamp yerleri bulunuyor ve sizleri bekliyor.

Olmazsa olmaz kamp malzemeleri

Likya Yolu

GÜNEYDE DOĞA GEZİSİ ADRESİ ANTALYA

Ülkemizin doğal gezi adreslerinde en güzeli Antalya diyebiliriz. Bu kenti özel yapan ise hiç şüphesiz ki Likya yolu oluyor. Likya Yolu muhteşem bir denetim sunuyor sizlere. En uzun doğa gezisi yapabileceğiniz yollardan biri. Bu yola çıkan herkes genelde 20 gün gibi bir sürede rotayı tamamlıyor. Doğa gezisi yapılacak 4 şehirden biri bu yüzden Antalya oluyor. Harika manzara eşliğinde güzel bir yolculuk burada sizi bekliyor. Hem doğayı keşfederken hem de mola yerlerindeki yerel halkla iletişim kurma şansı bulabiliyorsunuz. Likya yolu dışında Manavgat Şelalesi, Saklıkent Kanyonu, Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı, Karain Mağarası, Göynük Kanyonu, Köprülü Kanyon gibi yerleri de gezilecek çok güzel doğa adresleri olarak sizleri bekliyor.

Ücretsiz kamp alanları listesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir