Karadeniz’de gezilecek yerler: Ayder Yaylası

Karadeniz’in en yeşil yaylalarından biri Ayder. Her yıl binlerce kişi güzide gezi adresini ziyaret ediyor. Muhteşem bir manzara bulunduğu gibi Ayder Yaylası buraya gelen herkese tertemiz hava alma imkanı da sunuyor. Tez canlı Karadeniz insanının misafirperverliği ile lezzetli yöresel yemekler bir araya geliyor ve unutulmaz anılar birikiyor. Ayder Yaylası yemyeşil zengin doğası ve tüm kültürel değerleriyle ziyaretçilerini bekliyor.

Karadeniz’de en çok turist çeken illerimizden biri olan Rize’de yer alan Ayder Yaylası çevresi de oldukça zengin detaylarla dolu. Yaylaya çıkana kadar size yemyeşil bir doğa eşlik ederken ağaçlar arasında gizlenmiş birbirinden güzel şelaleler de bulunuyor. Farklı büyüklükte onlarca şelale farklı yükseklikteki yerden akıyor. Hem sesiyle dinlendirirken güzel fotoğraflar çekmek için de iyi bir görüntü oluşturuyor. Çevresine yaşam kaynağı olması da cabası. Ziyaretçiler bu güzellikleri her yıl yerinde keşfediyor. Ayder Yaylası ve çevresi bunlardan daha fazlası.

Sosyal medyada en çok ilgi gören yaylalardan biri olan Ayder Yaylası’nda çekilen videolar ve fotoğraflar çok beğeni topluyor. Gezginler yemyeşil yaylayı keşfetmek için akın ediyor. Sadece Türk gezginler değil yabancı turistler de yaylanın keşfedilecek bütün köşeleri gezmek için geliyor.

AYDER YAYLASI NEREDE?

Çamlıhemşin ilçesinin 19 kilometre güneydoğusunda bulunan yayla 1218 rakıma sahip. Fırtına Deresi, Gürgendibi ve Gelintülü Şelaleleri Ayder Yaylası’nın yanı başında bulunuyor. Aynı zamanda turistik gezi adresi yayla Kaçkar Dağları’na kuzey yönünden yapılan tırmanışın başlangıç noktasıdır

AYDER YAYLASI’NDA NEREDE KALINIR?

Ayder Yaylası konaklama için ağaç evler ve tipik yayla evlerine sahip. Ziyaretçiler bunlardan birinde kalıyor. Aynı zamanda yayla aile pansiyonu ve lüks otellere de sahip. Gezginler yaylaya geldiklerinde bu yerlerden birinde kalarak çevreyi birkaç günde keşfedebiliyorlar.

1 yorum
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir