Karadeniz’in meşhur kahvaltı sofrası: Rize’de ne yenir?

Karadeniz’in meşhur kahvaltı sofrası sizlere muhteşem lezzetler sunuyor. Birbirinden güzel yemeklerin yerini aldığı sofrada yöreye ait birçok yemek bulunuyor. Bu yemeklerin başında gelen ise tabi ki mıhlama oluyor. Daha çok ot yemeklerinin ağırlıklı olarak bulunduğu sofralarda şölen yaşanıyor.

Karadeniz denildiğinde en çok akla gelen yemek mıhlama oluyor. Kuymak da denilen ve yöresel peynirle yapılan yemek muhteşem bir lezzet. Mıhlama Riz2De çok yapılıyor ve çok tercih ediliyor. Dünyayı Geziyorum ekibi de Rize’de manzarası harika bir yerde Şahintepesi ilçesinde zengin bir kahvaltı sofrasını tanıtıyor bizlere. Uzayıp giden mıhlama hem çok güzel görüntüler oluşturduğu gibi tadıyla da mest ediyor.

Akıtma yemeğinin bir benzeri olan ‘çırılta’ yine çok kahvaltı sofralarında en çok tercih edilen bir diğer lezzet oluyor. Tosun etinden yapılan yöresel kavurma da kahvaltıda yerini mutlaka alır. Bunlara ek olarak Karadeniz tulumundan yapılan bir diğer mıhlama da sofralarda ziyaretçilerle buluşuyor. Cennet hurması reçeli ve peynirler çeşit çeşit yerini alır. Yayla balı ise sofrada mutlaka bulunuyor. Üzüm pekmezi de yöre halkının enerjisini aldığı bir diğer yiyecektir. Daha neler neler bulunuyor Rize kahvaltı sofrasında . Zengin bir yemek kültürü olan yörede gezinizi yapacağınız yoğun bir güne bu güzel sofrayla hazırlanabilirsiniz.

1 yorum
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir