Dağcıların göz bebeği Ağrı Dağı: Yılda 10 bin kişi zirve yapıyor!

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar, Türkiye genelinde yaz ve kış olmak üzere dağcıların aktif bir faaliyet içinde olduğunu açıkladı. Dağcılık aktivitelerinin özellikle Ağrı Dağı’nda yoğunlaştığını vurgulayarak, her yıl binlerce sporcunun Ağrı Dağı’na tırmandığını ifade etti. Başar, Kaçkar ve Erciyes dağlarının da sporcuların ilgi gösterdiği diğer bölgeler olduğunu söyledi.

Lisanslı dağcı sayısının 13 bin olduğunu ancak aktif olarak spor yapan dağcı sayısının yaklaşık 70 bin olduğunu belirten Başar, dağcılığın özellikle spor turizmiyle iç içe olduğunu ve Türkiye genelinde bu alanda birçok bölge bulunduğunu dile getirdi. Ağrı Dağı’nın özel bir ilgi çekici olduğunu ve her yıl 10 bin dağcının tırmanış yaptığı önemli bir dağ olduğunu sözlerine ekledi.

Dağcılık sporuna başlamayı düşünenlere eğitim almalarını öneren Başar, doğaya çıkıldığında doğanın şartlarına karşı eğitimli olmanın önemini vurguladı. Federasyonun farklı bölgelerde çeşitli eğitim modüllerini sunduğunu belirten Başar, temel bilgilerden yoksun olarak doğaya çıkmanın riskleri beraberinde getirebileceğini ifade etti. Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun alpinizm, spor tırmanışı ve dağ kayağı gibi farklı alt branşlara sahip olduğunu ve genç sporcuları olimpiyatlara hazırladığını açıkladı. Hedeflerinin olimpiyatlarda ay yıldızlı bayrağı dalgalandıran dağcılar yetiştirmek olduğunu anlattı.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir