Denizli’nin ilk ve tek Kent Müzesi açıldı

Denizli’nin ilk ve tek Kent Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla resmi olarak açıldı. Açılışta konuşan Ersoy, müzenin Denizli’nin ulusal ve uluslararası imajına katkı sağlayacağını belirterek bir ay boyunca ücretsiz ziyaret edilebileceğini duyurdu.

Eski Endüstri Meslek Lisesi’nin restorasyonu sonrasında Denizli Kent Müzesi olarak gerçekleştirilen açılışta, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve çok sayıda davetli yer aldı. Başkan Osman Zolan, uzun süredir beklenen bir güzelliğe ulaşmanın mutluluğunu dile getirirken, Bakan Ersoy’un Denizli’yi turizm kenti haline getirmek için gösterdiği destekler için teşekkür etti. Kent müzelerinin şehrin belleği, tarihi, kültürü ve ekonomisi hakkında bilgi veren mekanlar olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, yeni nesillerin kentlerinin öz benliğini ve kültürünü öğrenmesini istediklerini belirtti.

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ise Denizli Kent Müzesi’nde şehrin geçmişine dair eserlerin dijital olarak ve fiziksel olarak sergileneceğini ifade etti. Vali Coşkun, müzenin Denizli’nin tarihini unutturmayacağını ve köklü değerlerini yeni nesillere aktararak bir kültür merkezi olacağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, müzenin bir ay boyunca ücretsiz olarak ziyaret edilebileceğini müjdeleyerek, Hierapolis’te ‘Geleceğe Miras’ çalışmalarının devam ettiğini ve Denizli’nin kültürel ve turistik olarak önemli bir değer olacağını ifade etti. Konuşmanın ardından protokol, Denizli Kent Müzesi’nin açılışını gerçekleştirerek eserleri inceledi.

Denizli Kent Müzesi, 5 Şubat 2021’de Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Valiliği ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü arasında imzalanan bir protokolle restorasyon çalışmalarına başlanmıştı. Müze, eski Endüstri Meslek Lisesi atölye binalarının restore edilmesiyle oluşturuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir