Troya Kültür Yolu Festivali 9 günde 1 milyon 183 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 9-17 Eylül tarihlerinde düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali’ne 1 milyon 183 binin üzerinde ziyaretçi katıldı.

Söyleyişilerden atölyelere, tiyatrodan opera ve bale gösterilerine ve konserlerden atölyelere kadar yüzlerce etkinlikle Çanakkale; kültür ve sanata dair birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Troya Kültür Yolu Festivali boyunca 40’tan fazla noktada, 500’den fazla etkinlik gerçekleştirildi

“Otizmli Yetenekler”, “Bir Napoli Akşamı” ve “Vivaldi Dört Mevsim” konserleri, “Carmen” bale gösterisi, festivalde renkli görüntülere sahne oldu. Gelibolu Mevlevihanesi’nde postnişin Kamil Eren Erkmenkul ile “Safer Aşı Usulü ve Mevlevi Ayin-i Şerifi” yapıldı.

“Devrim Erbil’in Renkleri”, “Eskizden Piksele Dijital Sanat”, “Kanatlı Sözler-İzler”, “Sentez İzler Karma Sergisi”, “Atatürk’ün Sonsuzluk Yolculuğu” gibi sergiler, sanatseverlerle buluştu.

Türkiye’nin dört bir yanında kültür ve sanat coşkusunu doruğa çıkaran festivaller, bu yıl 11 ayrı şehri binlerce etkinlikle bir cazibe merkezine dönüştürüyor.

Çanakkale, Nevşehir, Trabzon ve Erzurum’da sona eren festivaller, Ankara ve Gaziantep’te devam ediyor. Ziyaretçilerine birbirinden farklı etkinliklerle ev sahipliği yapan festivallerin yeni durakları arasında; Konya, İstanbul, Diyarbakır, İzmir ve Antalya bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir