Erzincan Müzesi’ni 6 ayda 16 bin kişi gezdi

Urartu, Selçuklu, Osmanlı, Roma ve Bizans dönemlerine ait eserlerin sergilendiği Erzincan Müzesi 6 ayda 16 bin kişiye ev sahipliği yaptı.

Erzincan kültürünü yansıtan Kemaliye evlerinin, kıyafetlerinin ve kilimlerin yer aldığı müzede, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Erzincan’ın tarihi zenginliği yansıtılıyor.

“Erzincan tarihine ışık tutuyor”

Müze Müdürü Mustafa Bayam, “Müze koleksiyonumuzda 2 bin 337 eser bulunmaktadır ancak biz bunların 387’sini sergiliyoruz. Koleksiyonumuzda bulunan eserler, ağırlıklı Urartu dönemine ait eserler. Bunun yanında Roma, Osmanlı ve Selçuklu dönemi gibi Anadolu coğrafyasına yerleşmiş medeniyetlere ait eserleri de burada görebiliyoruz. Eserlerin yanı sıra tematik uygulamalar dediğimiz Altıntepe Kalesi, Karas Köyü ve Kurgan Mezarı, Altıntepe Kalesi, oda mezarları ve 1939’da yıkılan Erzincan’ın kamu kurumu binalarına ait maketler de bulunuyor. Yine ayrıca bu dönemlere ait belgesellerle desteklediğimiz bilgi panolarıyla interaktif uygulamalarla ziyaretçilerimize hizmet veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

2 bin 30 metrekare kapalı alanda kurulan 2 katlı müzede, 1939’da yaşanan depremde yıkılan sembol yapıların maketleri de yer alıyor.

Ziyaretçilerden üniversite öğrencisi Ayferen Karagöz, “Kitaplarda okuduğumuz tarihi yerinde görmek çok bilgilendirici oldu. Selçuklu dönemine ait seramikleri ve halıları gördüm. Yine özellikle 1939’da deprem nedeniyle yıkılan Erzincan için deprem köşesi oluşturulmuş. Ben daha önce hiçbir müzede böylesine bir köşe görmemiştim. Bu deprem köşesi de çok etkileyiciydi.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir