Zamanda yolculuk yaptıran İstanbul Rahmi Koç Müzesi

İstanbul’da gezilecek en güzel gezi yerlerinden biri de Koç Müzesi oluyor. İçerisinde binlerce güzide eser barındıran müze herkesin ilgisini çekiyor. Haliç’in kuzeyinde Hasköy’de bulunan müze mekanik tarihi günümüzde yaşatıyor.

İçerisinde dünya bebekleri sergisi bulunan müze gezilecek en zengin içeriğe sahip yerlerden biri. Müze içerisinde deniz, hava , kara ve demir yolu ulaşımı araçlarına ait binlerce minyatür bulunuyor. Sadece minyatürler değil bu araçların asılları da burada yerini almış. Hepsi çok eski tarihlerden günümüze gelmeyi başarabilen araçlar ve tarihinde ilk kullanılan olma özelliğine de sahipler.

Özellikle müze içerisinde demir yolu ulaşımına ait çok güzel araçlar yer alıyor. Bu araçların minik minyatürlerini bulabileceğiniz gibi aynı zamanda büyük tarihi olanlarını da görebilirsiniz.

Kar amacı gütmeyen müze Rahmi M. Vakfı’nın bir parçası aynı zamanda. Üç ana bölümden oluşan müze ziyaretçilerine görsel şölen yaşatıyor. Muhteşem bir gezi burada sizi bekliyor. Haliç kıyısında yer alan müze 27. bin metre kare alana sahip.

Adeta zaman makinesinde bir yolculuk yaşayacağınız Koç Müzesi’nde denizaltı, feribot, gemi, uçak, lokomotif, ve tramvay modelleri geçmişten günümüze sizi karşılayacak.

İSTANBUL KOÇ MÜZESİ’NE GİRİŞ ÜCRETİ

İstanbul Koç Müzesi’ne giriş ücreti yetişkinler için 28 TL, öğrenciler için ise 12 TL olarak belirlenmiştir.

Denizaltı giriş ücreti ise yetişkinler için 14 TL iken öğrenciler için 10 tL olarak belirlenmiş. Tekne turu fiyatları ise yetişkinler için 14 TL, öğrenciler için ise 10 TL.

İSTANBUL KOÇ MÜZESİ GİRİŞ SAATLERİ

Koç Müzesi hafta içi Salı- Cuma günleri sabah 10.00 ile akşam 17.30 arasında ziyaret edilebilir. Hafta sonu ise Cumartesi – Pazar günleri sabah 10.00 akşam 18.00 arasında ziyaret edilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir