Yakutiye Medresesi Ramazan etkinliklerine ev sahipliği yapıyor!

Anadolu’nun kapalı avlu medreselerinin en büyüğü olan ve 1310 yılında İlhanlı hükümdarı Sultan Olcayto döneminde inşa edildiği bilinen 7 asırlık Yakutiye Medresesi’nde ramazan etkinlikleri yapılıyor

Kentin simge eserleri arasında yer alan 714 yıllık tarihi Yakutiye Medresesi’nde, 10 yıldır ramazan aylarında her akşam, “oruç neşesi” adı altında etkinlikler, söyleşi ve şiir geceleri düzenleniyor.

Programlar teravih namazının ardından başlıyor

Anadolu’nun kapalı avlu medreselerinin en büyüğü olan ve plan düzeni, dengeli mimarisi ve iri motifli süslemeleriyle dikkat çeken yapı, Türk İslam Eserleri ve Etnografya Müzesi olarak hizmet veriyor.

Tarihi mekanı özüne uygun şekilde kullandıklarını söyleyen Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Engin “Böylece belki, müzedir diyerek bir sefer girip sonra burayı hayatından çıkaranlar için bir farklılık oluşturup burada Ramazan akşamlarımızı birlikte medrese ruhuna da uygun söyleşilerle, sohbetlerle ve bazı ufak musikilerle geçirmiş oluyoruz. Oldukça büyük fayda ürettiğimizi düşünüyoruz. Medreseyi kendi iklimine çevirerek insanlarımızda da bu mekanın ruhunu içlerinde hissedecekleri farkındalık oluşturuyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir