Doğa ve etkinliklerin birleştiği Ordu’da gezilecek yerler

Köklü tarihi, göz alıcı doğası ve mavinin bin bir tonunu göreceğiniz, ormanların altın rengi kumsallarla birleştiği Ordu’ya adım atıyoruz. Yemyeşil coğrafyanın içine bağdaş kurmuş, çetinliklerle dolu doğası ve havasıyla güzelliğine ayrı bir endam katıyor. Kavuşamayan aşıkların şehri Ordu, türkülerle ve söylenen ağıtlarla destansı hikayelerini anlatıyor.

Ordu’nun dereleri
Aksa yukarı aksa
Vermem seni ellere
Ordu üstüme kalksa
Sürmelim aman

Karadeniz’in göz bebeği, Türkiye’nin en turistik şehirlerinden biri olan Ordu, her mevsim yerli ve yabancı birçok ziyaretçiyi ağırlıyor. El değmemiş doğal güzelliklerle dolu vadiler, dereler, yaylalar ve şelalelerle doğaya hayran kalacağınız etkinliklerle doğanın tadını çıkaracağınız bir rota hazırladık.

Boztepe ve Teleferik

Boztepe, şehri tepeden izleyerek Ordu’nun güzelliklerine şahit olacağınız yerdir. Kara yolu ve teleferikle ulaşım sağlayacağınız Boztepe’ye biz teleferikle çıkmanızı öneririz. İçinde ailecek güzel bir zaman geçireceğiniz mesire alanları, doğa yürüyüşü yapmanız için yürüyüş yolları ve yamaç paraşütü deneyimi yaşamanızı sağlayacak tesisler bulunuyor. Ordu’da şehre “Merhaba” diyeceğiniz yer olarak düşünebilirsiniz.

Perşembe Yaylası

Kıvrım kıvrım menderesiyle ünlü Perşembe Yaylası doğal güzelliğiyle gelenlere kucak açıyor. Çok eski yerleşim yerlerinden olan yayla, bahar ayında yeşil elbisesini giyiyor. Küçükbaş hayvanların yeşille ve menderesle ortaya çıkardığı doğal görüntü karşısında huzur buluyorsunuz. Yaz aylarında, yağlı güreş şenlikleri, at ve off-road yarışları, futbol turnuvaları gibi birçok eğlence düzenleniyor. Karadeniz’de sadece Perşembe Yaylası’nda yapılan sıcak hava balonu seyahatiyle yaylanın gerdanlığı menderesi kuş bakışı görebiliyorsunuz.

Küpkaya Kanyonu

Doğal güzelliklerini aktivitelerle renklendiren Ordu’da Küpkaya Kanyonu’nda kano yaparak eğlenceli bir deneyim yaşayabilirsiniz. Yazın kavurucu sıcaklığında dahi beş derece su ısısı olan bu kanyonda serinlemek için balıkların arasında yüzebilir, kanyonun etrafında yapılan trekking etkinliğine katılarak birçok doğal güzellik keşfedebilirsiniz. Her yıl binlerce turist ağırlayan kanyon Ordu’da görülmesi gereken en eğlenceli yerlerden biri.

Çambaşı Kayak Merkezi

Kış aylarında yolu düşenleri aktivitesiz bırakmayan Ordu gelen misafirlerini Çambaşı Kayak Merkezi’nde ağırlıyor. İçinde 11 adet kayak pisti, otel ve bungalov bulunuyor. Kayak ve snowboard etkinlikleri yaparak sizlere Ordu’nun tadını farklı bir şekilde çıkarma imkanı sunuyor.

Uzundere Şelalesi

Uzundere Şelalesi’nde yeşilliklerin arasında salınan suyun heyecanına şahit olmak için gidilmesi gereken en güzel yerlerden biri. Ordu’da birçok şelale olmasına rağmen Uzundere Şelalesi 7 farklı şelaleden oluşmasıyla farklılık gösteriyor. Uzundere Şelalesi Türkiye’nin en yüksek şelalesi olma özelliğine sahiptir. Buraya gittiğinizde yanınıza kamp çadırı almanızı tavsiye ederiz. Şelale çevresine kamp kurarak buranın tadını çıkarabilirsiniz.

Kurul Kalesi

Antik bir yerleşim yeri olan Kurul Kalesi, Ordu’nun sembolik yapılarından birisidir. Birinci derece arkeolojik ve sit alnı olan Kurul Kalesi, Karadeniz Bölgesi’nde ilk arkeolojik kazı alanı olma özelliğine sahip. Yapılan kazı çalışmalarında mermerden bir Kibele Heykeli çıkarılmıştır. Heykel ilk in-situ özelliğine sahip olmasıyla büyük önem taşımaktadır. Burada Ordu’nun köklü tarihine tanık olarak gezinizi yeni bilgilerle taçlandırabilirsiniz.

Çaka Plajı

Ordu’nun deli denizinde kulaç atmak istiyorsanız tercih edebileceğiniz Çaka Plajı yeşilin ve kumsalın buluştuğu en güzel plajlarından biridir. Görenleri engin maviliği ile büyüleyecek denizi, sıcak kumsalıyla rahatlatacak Çaka Plajında keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Turnasuyu Vadisi

Ordu’da yeni keşfedilen Turnasuyu Vadisi yürüyüş yollarıyla trekking severlerin uğrak noktası. Yürüyüş toplam dört etaptan oluşmakta ve 4-5 gün sürmektedir. Ordu’da vakit geçirmek için uzun bir süreniz varsa bu yürüyüşe katılmanızı tavsiye ederiz. Yürüyüşe katılmadan da burayı bir günde gezebilirsiniz. Yürüyüşe katılanlar vadinin alt kısmında bulunan Saraycık’ta ilk olarak kamp yapacak ve Turnalık Yaylası’ndaki çam ormanlarında yürüyüşü bitirmiş olacaklar. Daha önce böyle bir deneyim yaşamadıysanız sizin için harika bir fırsat olabilir.

Ulugöl

Dört mevsimi de ayrı güzel olan Ordu’da yaz ve sonbahar mevsiminde uğramanız gereken en güzel yerlerden biri Ulugöl. Yapılan araştırmalara göre Türkiye’nin en temiz havasına sahip olduğu söyleniyor. Çevreyi gezerken Kayın, Kızılağaç, Gürgen ve Akçaağaç türlerine rastlıyorsunuz. Eğer gezinizi Temmuz ayında düzenlenen Ulugöl Şenlikleri’ne denk getirirseniz oldukça eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. Sonbahara denk gelirseniz de muhteşem kareler yakalayacağınıza emin olabilirsiniz. Ciğerlerinizin bayram edeceği Ulugöl’ü listenize eklemeyi unutmayın deriz.

Yason Burnu

Kendinizi denizin kucağına atmak istiyorsanız Yason Burnu tam size göre. Ordu’nun arkeolojik güzelliklerinden olan Yason Burnu birinci derece arkeolojik, ikinci derece de doğal sit alanıdır. Sahil boyunca üzerinde kilise bulunan tek yarımada olma özelliğiyle ve yapılan çevre düzenlemesiyle turistlerin uğrak noktasıdır. Yaz aylarında romantik bir gezi planlıyorsanız gezinizi tamamladıktan sonra güneşin doğuşunu ve batışını burada seyredebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir