Van Gölü’nün eşsiz koylarında unutulmaz bir gezi

Rota Doğa Sporları Kulübü üyeleri, 14 dağcıdan oluşan ekibiyle, Van Gölü’nün kış aylarındaki büyüleyici güzelliğini keşfetmek amacıyla unutulmaz bir gün geçirdi.

Van Gölü Havzası’nı tanıtmak ve doğa bilinci oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliklerin bu haftaki durağı Gevaş ilçesinin Göründü bölgesi oldu.

Dağcılar, Van Gölü’nün güneyindeki koylarla ünlü bu bölgede, tarihi Kızıl Kilise’yi ziyaret etme şansı buldu. Bu sırada define avcılarının kilise bölgesine verdiği zararı da gözlemlediler.

Rota Doğa Sporları Kulübü Başkanı Sedat Karacan, Van Gölü’nün her mevsim farklı bir görsel şölen sunduğunu vurgulayarak, “Kış bitmeden bu güzellikleri görmek adına Gevaş ilçesindeki Karmravank Monastery (Kızıl Kilise) Bölgesi’ne ekibimizle doğa yürüyüşü düzenledik. Bin yıldan fazla süredir tüm zorluklara rağmen ayakta kalan bu tarihi yapı, bölgeye eşsiz bir kültürel ve görsel değer katıyor. Ancak, gözlemlerimiz sırasında define avcılarının tarihi yapının zarar görmesine şahit olduk. Tarihi ve doğal zenginliklerimize sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir