Fransa’nın masal diyarı Annecy

Fransa’nın masalsı şehri Annecy, doğal ve tarihi güzellikleriyle görenleri cezbediyor. Doğa ve tarihin buluştuğu bu şirin mi şirin şehir, ziyaretçilerini masalsı bir yolculuğa çıkarıyor. Bir tarafta Alp dağlarının muazzam görüntüsüne bir taraftan ise etkileyici gölüne sahip Annecy, Fransa’nın en önemli şehirleri arasında yer alıyor.

Alplerin incisi olarak bilinen Annecy,  yılın her mevsiminde hayran bırakıyor.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği şehirde gezebileceğiniz birçok mekan bulunuyor.

Gelin hep beraber Fransa’nın göz bebeği Annecy’i keşfedelim.

ANNECY GÖLÜ

Avrupa’nın en temiz gölü olarak bilinen Annecy Gölü, turkuaz rengiyle muazzam bir görüntüye ev sahipliği yapıyor. Gölde bulunan kuğuların göldeki süzülüşü de hayranlık uyandırıyor. Annecy Gölü’nün şehir içine bağlanan kanalları da bulunuyor. Gölü ziyaret ettiğinizde tekne turu veya deniz bisikletiyle gezintiye çıkabilirsiniz.

Annecy Gölü’nün Alp dağları manzarası eşliğinde kahvenizi de yudumlayabilirsiniz. Bu gölün verdiği huzur içinizi ısıtacak cinsten. Göl kenarında yürüyebileceğiniz yürüyüş alanları da mevcut. Bu manzara eşliğinde yürüyüş yapmak oldukça da keyifli oluyor.

ANNECY KALESİ

12.yüzyılda Cenevreliler tarafından inşa edilen Annecy Kalesi, bütün şehri ayaklar altına alıyor. Karpostallık güzelliği olan Annecy’i görebileceğiz harika bir manzaraya sahip.

Günümüzde müze olarak kullanılan Annecy Kalesi’ne,  Arnavut kaldırımlı dar sokaklardan çıkılıyor. Biraz yorucu bir yolculuk olsa da kaleye çıktığınızda iyi ki çıkmışım diyeceksiniz. Annecy’i en iyi şekilde fotoğraflayacağız yer bu kale.

Annecy’in tarihini ve Annecy Gölü’nde yaşayan canlılar hakkında bilgi almak isterseniz müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

AVRUPA BAHÇELERİ

Annecy Gölü’nün hemen yan tarafında bulunan Avrupa Bahçeleri, yemyeşil bir park. Bu parkta yürüyüş yapmak ayrı bir keyif verici. İtalyan dondurmanızı alıp, göl manzarası eşliğinde yiyebilirsiniz. Aynı zamanda piknik yapmaya da müsait olan bu bahçede bisiklet kullanabileceğiniz parkur var. Doğanın keyfini çıkarabileceğiniz Annecy’i ziyaret ettiğinizde Avrupa Bahçelerini ziyaret etmeyi unutmayın, yoksa gitmediğinize pişman olursunuz.

BASİLİQU DE LA VİSİTATİON KATEDRALİ

Basiliqu De La Visitation Katedrali, Annecy Kalesi’nin yukarısında yer alıyor. Kaleye çıktıktan sonra bu katedrali de ziyaret edebilirsiniz. Kocaman bir kayanın üzerine inşa edilmiş katedral, Annecy’in en önemli tarihi ve dini mekanları arasında yer alıyor. Bu katedralin bahçesi ise 360 derece bir manzaraya ev sahipliği yapıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir