Türk-Japon dostluğunun simgesi “sakura ağaçları” çiçek açtı

Baharın habercisi kabul edilen ve Türk-Japon dostluğunun simgelerinden Japon kiraz ağacı “sakura” İstanbul’da çiçek açtı.

Japon büyük önem verilen sakura ağaçları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 Mayıs 2020’de açılışını gerçekleştirdiği Başakşehir’deki hastaneye isminin verilmesiyle gündeme gelmişti.

Ataşehir ve Ümraniye girişinde bulunan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde çiçek açan ve “Japon kiraz ağacı” olarak bilinen sakura ağaçları, ziyaretçilere ilkbahar güzelliği sunuyor.

Japon kültüründe aşkı ve tutkuyu simgeleyen, baharın ve yenilenmenin müjdecisi olan kiraz ağaçları, 23 Ekim 2005’te törenle botanik bahçesindeki Ertuğrul Adası ve çevresine dikildi.

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Müdür Yardımcısı Salih Sercan Kanoğlu yaptığı açıklamada, bahçede vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sakuraların dostluk ağacı olarak bilindiğini söyledi.

Farklı sakura çeşitlerinin de çiçekleneceğini söyleyen Kanoğlu,  “Sakura ağaçlarının bakımının normal kiraz ağacından bir farkı yok. Sakuraların insanlar üzerinde de bir sosyolojik etkisi var kuşkusuz. Çünkü çiçeklendikleri zaman muhteşem gözüküyorlar.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir