Berrak sularıyla huzurun adresi olan İzmir’in koyları

Doğal güzellikleri, tarihi mekânları ve koyları ile öne çıkan İzmir; yeşili ve maviyi buluşturan ambiyansıyla ilgi odağı oluyor. Bu muhteşem ambiyansta mola vermek isteyenlerin tercihi ise İzmir’in birbirinden güzel koyları oluyor.

Doğa harikası olan koylar, ziyaretçilerine harika bir keşif fırsatı sunuyor. Birbirinden farklı güzellikler sergileyen koyların kimisi keşfedilmemiş güzellikleriyle sizleri beklerken kimisi dalış, kamp ve yüzme gibi aktivitelere ev sahipliği yapıyor.

Delikli Koy

İzmir’in en meşhur tatil beldesi olan Çeşme’de bulunan Delikli Koy, sakin denizi ve oyuklu kayalıkları ile ön plana çıkıyor. Tatilde sessizlik ve huzur arayanların ilk tercihi olan Delikli Koy, çevresinde bulunan kamp alanları ile ziyaretçilerini bekliyor.

Manal Koyu


Temiz ve berrak suyu ile huzurun adresi olan Manal Koyu, sakin denizi ile ziyaretçilerini ağırlıyor. Yelken ve jetboard gibi aktiviteleri; huzura açılan bu rotada gerçekleştirebilirsiniz.

Sazlıca Koyu

Eski Foça ile Yeni Foça arasında bulunan Sazlıca Koyu, soğuk denizi ile serinlemek isteyenlerin rotasında yer alıyor. Bünyesinde barındırdığı dalış kulübü ve kamp alanlarıyla herkese hitap ediyor.

Kleopatra Koyu

Şehrin ünlü koylarından olan Kleopatra Koyu, manzarası ile ziyaretçilerini büyülüyor. Masmavi denizi ve altın sarısı kumlardan oluşan kumsalı ile görsel şölen sunuyor. Koy çevresi, kamp yapmaya elverişli bir ortam sağlıyor.

Ayıbalığı Koyu

Turkuaz rengi denizi ile İzmir’in en güzel koylarından biri olan Ayıbalığı Koyu, doğaseverleri ve fotoğraf tutkunlarını ağırlıyor. Berrak, temiz ve sakin denizi ile öne çıkan koy, ismini Mordoğan bölgesinde yaşayan ayıbalıklarından alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir