Pamukkale Travertenleri’ne ilgi artıyor: 8 ayda 1 milyon 512 bin 648 ziyaretçi

Denizli’de yer alan ve Beyaz cennet olarak nitelendirilen Pamukkale Travertenleri’nde ziyaretçi sayısı artmaya devam ediyor. Geçen yıla oranla ziyaretçi sayısında yüzde 17 artış yaşandı.

Ege Bölgesi’nin geçiş güzergahında bulunan Pamukkale, yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor. Pamukkale 2023 Yılı Ocak ile Ağustos ayı rakamları açıklandı. 2023 Yılı Ocak ile Ağustos ayı Pamukkale ziyaretçi verilerine göre 8 ayda toplam 1 milyon 512 bin 648 kişi giriş yaparken, geçen yıla oranla yüzde 17 artış yaşandı.

UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kayıtlı Pamukkale Travertenleri, yoğunluğu ile dikkat çekmeye devam ediyor. Her yıl milyonlarda turist tarafından ziyaret edilen ‘Beyaz Cennet’ turizme büyük katkı sağlıyor. Ziyaretçiler travertenlerin oluşumunu incelemenin yanında sunduğu büyüleyici manzarayı fotoğraflıyorlar.

“Burası çok güzel tekrardan gelmeyi düşünüyoruz”

Beyaz güzelliğiyle göz kamaştıran Pamukkale’yi Fransa’dan ikinci defa ziyarete gelen Selvinaz Yaman, “Bir önceki geldiğimde akşama doğru gelmiştim ama bu sefer ailemle birlikte geldim. Burası çok güzel tekrardan gelmeyi düşünüyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir