Depremzedeler turizm cenneti Göynük’ü gezdi

Her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Göynük, Şimdi de depremden etkilenen 11 ilden gelen depremzedeleri ağırladı.

Bolu Valiliği koordinesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, Hattat Emin Barın KYK Yurdu’nda misafir edilen depremzedeler, her yıl binlerce kişinin uğrak noktası olan Göynük’ü ziyaret etti.

Göynük’te keyifli vakit geçiren depremzedeler bol bol fotograf çekti. Tarihi ilçenin sokaklarında Göynük Akşemseddin Türbesi, Gazi Süleyman Paşa Cami, Ömer Sekkin ve Debbağ Dede türbeleri, Göynük evleri ve Zafer Kulesi’ni gezen depremzedeler, unutmayacakları bir gün geçirdi.

Depremzede Nuh Erdoğmuş, “Emekli Türkçe öğretmeniyim. İskenderun’dan geldim. Bolu bizi çok güzel karşıladı. Çok güzel bir misafirperverlik örneği gösterdiler. İl Turizm Müdürümüze minnettarız, Bolulu halkına minnettarız. Tarihiyle, doğasıyla biraz olsun acılarımızı hafifletti. Biz çok ilgiyle karşılandık. Çok güzel bir iletişim kurdular, çok iyi ağırlıyorlar. İyi ki varsınız. Teşekkür ederiz” dedi.

Malatya’dan gelen depremzedelerden Zeynep Kaya ise “Devletimiz her zaman yanımızda. Allah razı olsun, bizlere yardımcı oldular. Herkese teşekkür ederiz. Depremde akrabalarımız kayboldu. Rabbim mekanlarını cennet eylesin, üzüntümüz var. Acımız büyük” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir