Palandöken yeni sezona hazırlanıyor

Yerli ve yabancı turistlere 87 kilometrelik kayak olanağı sağlayan ve Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Palandöken, yeni sezona hazırlanıyor.

Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve özel sektörün yatırımlarıyla “Kış turizminin parlayan kenti” olarak nitelendirilen Erzurum, Palandöken Kayak Merkezi ile yeni sezonda kayakseverleri ağırlayacak.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Ejder3200 AŞ ekipleri; yaz ayı boyunca devam eden kış sezonu hazırlıkları kapsamında tesis, gondol, teleferik, pist, suni karlama sistemi ve pist güvenliği gibi birçok alanda çalışma gerçekleştirdi.

“150 günün üzerinde kayak yapılabiliyor”

Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Ejder3200 AŞ Genel Müdürü Selim Bağrıyanık, “Bu rakam aslında bu sene ilave ettiğimiz suni kar hatları ile beraber çok daha geniş, çok daha fazla pistlerle 150 gün hedefini yakalamak istiyoruz. Aralık ayının ilk haftası itibarıyla kayak sezonunu açmış oluyoruz. Tabi bu sene meteorolojik veriler biraz daha erken gelmesini umut ettiriyor. Umuyorum ki Palandöken’in geçmiş yıllardaki tecrübesi, rakımı ve dağların konumu, nemin az olması, suni karlama ve operasyon kabiliyetimiz ile aralık ayının ilk haftasında yine sezonu açarız.” dedi.

“Bu sezon aile kayak merkezi vurgusu yapılacak”

Bağrıyanık, “Bu sene özelinde Palandöken, daha çok aile kayak merkezi vurgusu ile hareket edecek. Çocuklara özel kamp programları, çocukların aileleri tarafından emanet edilebileceği güvenli lokasyonlar oluşturduk.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir