Anzaklar Gelibolu Yarımadası’nda ‘Şafak ayini’ ile atalarını andı

Çanakkale Kara Savaşları’nın 108. yılı anma törenleri kapsamında Gelibolu Yarımadası’ndaki Anzak Koyu’nda geleneksel “Şafak Ayini” yapıldı.

Avustralyalı ve Yeni Zelandalı binlerce kişinin her yıl 24- 25 Nisan tarihleri aralığında atalarını anmak için gelip uyku tulumlarıyla katıldığı ‘Şafak Ayini’nde tören düzenlendi.

Yeni Zelanda Savunma Kuvvetleri ile Avustralya Savunma Kuvvetlerinin konuşmalarının ardından sabaha karşı 5.30’da başlayan Şafak Ayini, daha sonra Shell Green Mezarlığını anlatan bir video ile Şeref videosu ile devam etti.

Daha sonra Karanga (toplanma çağrısı) yapıldı. Yeni Zelanda, Avustralya adına konuşmalar yapıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri adına Binbaşı Mikail Güleç , Atatürk’ün Anzak annelerine yazdığı mektubu hem Türkçe hem de İngilizce okudu. Tören, Türkiye ve diğer devletlerin çelenk sunumuyla devam etti. Türkiye adına çelengi Çanakkale Vali Yardımcısı Davut Boztaş koydu. Borozan çalınması ve saygı duruşunda bulunulurken, Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda Ulusal Marşları okundu. Tören, son takdis sözleri yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir