“Nazif’in Düğmeleri” sergisini gezmek için son gün 17 Mart!

Rami Kütüphanesi’ndeki “Nazif’in Düğmeleri” sergisi gerçek bir hayat hikayesinin iz düşümünü sanatseverlere aktarıyor

Tenzile Güler tarafından hikayesi kaleme alınan koleksiyonda, metal, ahşap, deri, sedef, cam ve kumaş gibi farklı malzemelerden üretilen ve tarihi değeri olan yaklaşık 4 bin düğme yer alıyor.

Selanik’ten Bursa’ya, yaşanmış bir hayat hikayesinin sonucunda ortaya çıkan düğme koleksiyonundan kurgulanan “Nazif’in Düğmeleri” sergisi, 17 Mart’a kadar Rami Kütüphanesi’nde sanatseverlere ev sahipliği yapacak

Sergiye ilişkin açıklamada bulunan Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürü ve sanat tarihçisi Goncagül Meriç, “Bu sergi, aslında yaklaşık üç yıl önce, bir koleksiyonerin elinde bir kitap ve bir bavul düğmeyle bize gelmesiyle başladı. Koleksiyonun oluşmasının arkasında da ciddi bir yaşam öyküsü var.” dedi.

Türkiye’de üretilen boynuz, sedef ve hindistan cevizi kabuğundan düğmelerin de sergide görülebildiğine işaret eden Meriç, şöyle devam etti:

“Rami Kütüphanesi inanılmaz bir ziyaretçi potansiyeli olan, her yaşın uğrak yeri. Biz bu sergiyi yaptığımızda Bursa’da da insanların düğme bağışlayacağı bir alan oluşturmuştuk. Burada da onu sonradan koyduk ve daha birkaç gün olmasına rağmen doldu taştı. İnsanlar da kendileri için enteresan hikayeleri olan düğmeleri bağışlamaya devam etti ve anılarını yazmaya başladı. Bu da bizim için çok kıymetli. Belki sergi başka bir yere taşındığında, yine böyle bir konsept geliştirebiliriz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir