Kurban Bayramı tatilinin gözdesi tekne tatili oldu

Türkiye’nin online tekne kiralama platformu viravira.co, Kurban Bayramı’na yönelik rezervasyon verilerini açıkladı. viravira.co’nun verilerine göre, bayram haftası doluluk oranı yüzde 95 seviyesinde. En çok tercih edilen destinasyonlar sırasıyla yüzde 44 ile Göcek, yüzde 16 ile Bodrum ve yüzde 15 ile Marmaris oldu. Bu bölgeleri Fethiye ve Bozburun destinasyonları takip etti.

Kurban Bayramı rezervasyon verilerini değerlendiren viravira.co CEO’su Baran Yıldırım, “Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı’nda tatilcilerin tercihi tekneden yana oldu. Bayram tatili rezervasyonlarında büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Bayram haftası doluluk oranı şu an yüzde 95 seviyesinde. Önümüzdeki günlerde bu oranın yüzde 100’e yaklaşmasını bekliyoruz. Teknelerin ortalama doluluk oranı yüksek sezon dönemi için yüzde 70’leri aşmış durumda. 15 Haziran ve 15 Eylül arasındaki yüksek sezon döneminde ise genel doluluk oranının yüzde 90’ın üstünde olacağını tahmin ediyoruz. Tekne tatili genellikle aile ve arkadaş grupları tarafından tercih ediliyor ve ortak müsait bir tarih aralığı belirlenmesi gerekiyor. Dolayısıyla, yat turizmi sektöründe bayram tatilleri özellikle ön plana çıkıyor. Pandemi sonrasında bir teknede seyahate çıkan ortalama kişi sayısının düştüğünü gözlemlemiştik. Öte yandan, vaka sayılarının azalması ile tekrar kalabalık grupların bir araya geldiğini görüyoruz. Bir diğer trend değişikliği ise destinasyonlarda yaşanıyor. Geçtiğimiz yıllarda, yabancı turistlerin gelememesi nedeniyle ağırlıklı olarak lüks teknelerin yer aldığı Bodrum bölgesinde bir miktar zayıflık yaşanmıştı ancak Bodrum bu sene Göcek’ten sonra ikinci sıraya yerleşmeyi başardı. En çok tercih edilen yerler sırasıyla Göcek, Bodrum ve Marmaris oldu” dedi.

Her bütçeye uygun seçenekler mevcut

Tekne kiralama fiyatları konusunda da bilgi veren Yıldırım, “Yaşanan yoğunlukta diğer alternatifler olan 5 yıldızlı otel, villa ve yurtdışı paket tur tarafındaki fiyat artışlarının da etkisi var. Lüks seyahat olarak görülen tekne turizmi mevcut pazar şartlarında diğer alternatiflere göre daha uygun maliyetli bir konuma geldi. Yüksek sezonda kişi başı haftalık 4 bin TL’den başlayan fiyatlarla yelkenli tekne kiralanabiliyor. Yelkenli tekneler diğerlerine oranla uygun fiyatlı olduğu için oldukça tercih ediliyor. Gulet tipi teknelerde ise kişi başı haftalık 5 bin TL’den başlayan fiyatlarla harika bir mavi yolculuk tatili yapmak mümkün. Şu an misafirlerimizden sıkça duyduğumuz bir diğer konu ise teknede kumanya alışverişinizi market fiyatlarıyla yapıyor olmanız ve restoran harcamalarına bir bütçe ayırmak zorunda kalmamanız” diye konuştu.

Ferah yaşam alanlarıyla mavi tur daha keyifli hale geliyor

viravira.co’nun verilerine göre, 2022 sezonunda en çok tercih edilen tekne tipi gulet oldu. Kurban Bayram tatilinde de rezervasyonlara bakıldığında tekne tiplerinde yine gulet öne çıkarken sıralama yelkenli ve motoryat olarak devam etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir