Kitap okurken keyif alacağınız yerler! İşte dünyanın en iyi kitap kafeleri

Kitap kafeler, kitap okuma kültürüne yeni bir soluk getirdi. Buralarda konsept çok farklı, tasarımlar oldukça şık ve bu kafelerin ayrı bir atmosferi var. Sessiz bir ortamda kahvenizi yudumlarken kitabınızı okuyabilirsiniz. İster kendi kitabını götür, istersen kafelerin geniş kütüphanesinden bir kitap al…

İçlerinde onlarca kitaba ev sahipliği yapan kafelerde klasiklerden tutun da güncel kitaplara, dergilerden gazetelere birçok eser yer alıyor. Bu kafeler oluşturduğu ortam dolayısıyla kitapseverler için büyük bir avantaj. Ayrıca sessiz bir ortamda çalışmak isteyenlerin de tercih sebebi.

MERCİ USED BOOK CAFE (PARİS,FRANSA)

Merci Used Book, bir kafeden daha fazlasını vadediyor. Paris’te bulunan bu şık kafe farklı konseptiyle adını dünya çapında duyurmayı başarabilmiş. Sessiz ve rahat ortamı ve tavana kadar uzanan kitaplığıyla ziyaretçilerini oldukça tatmin ediyor. Hem kaliteli kitaplar hem lezzetli kahveler bulabileceğiniz bir yer burası…

Dünya çapında bir üne sahip olan bu kitap kafede 5 binden fazla kitap bulunuyor.

Adres: 111 Boulevard Beaumarchais, 75003 Paris, Fransa

Merci Used Book

TRANQUEBER CAFE (KOPENHAG, DANİMARKA)

İlk önce bu kafenin ismi nereden geliyor bir inceleyelim. Tranquebar, 1620’de Hindistan’ın Tamil Nadu eyaletinde Danimarkalılar tarafından kurulan ilk koloninin adı. Günümüzde de Tranquebar ismini Kopenhag’daki bu ünlü Hint kafe-restoranında yaşatmaya devam ediyor.

Şık bir konseptin hakim olduğu bu kafede çeşitli dillerde kitaplar bulunuyor. Tranquebar’a gelen müşteriler keyifle kahvelerini yudumlarken, okuduğu kitabın keyfini çıkarıyor.

Sıcak ortamı sayesinde de Danimarka’yı ziyaret eden gezginlerin sevgisinin kazanmış olsa gerek. Çünkü ülkeye gelen gezginler mutlaka bu kafeye uğrarlar.

Adres: Borgergade 14, 1300 Kopenhag, Danimarka

Tranquebar-Cafe-Kopenhag

COOK AND BOOK (BRÜKSEL, BELÇİKA)

Burası tam bir kitap cenneti. Kafenin dört bir tarafı kitaplarla çevrilmiş durumda. Hatta öyle ki tavanlarında dahi kitaplar bulunuyor. İçerisinde binlerce kitap bulabileceğiniz Cook and Book’ta hem kahve içebilir hem de leziz yemeklerden tadabilirsiniz.

Güzel sanatlar, seyahat, müzik, çocuk gibi temaların bulunduğu mekan kitap kurtlarının vazgeçilmezi konumunda.

Adres: Place du Temps Libre 1, 1200 Woluwe-Saint-Lambert, Brüksel, Belçika

Cook and Book

BARTER BOOKS (ALNWİCK, İNGİLTERE)

Belki Alnwick adını daha önce duymamış olabilirsiniz fakat bu hiç önemli değil. Burası İngiltere’de bulunan şirin bir kasaba. Northumberland bölgesinde bulunan tarihi kasaba, dünyanın nadide kitap kafelerinden birine sahip. 

Barter Books’un konsepti diğer kafelerden biraz farklı. Burada adete bir kütüphane havası var. Kiatabını seçip, bir köşeye çekilip, saatlerce kitap okuyabilirsiniz.

Ayrıca burası Avrupa’nın en büyük ikinci el kitapçılarından biri olma özelliğine sahip.

Adres: Alnwick Station, Wagon Way Rd, Alnwick NE66 2NP, İngiltere

Barter-Books-Alnwick

ATLANTİS BOOKS (SANTORİNİ,YUNANİSTAN)

Santorini denilince ilk akla gelen gün batımı manzarasın ya da lüks balayı otellerinden söz etmeyeceğiz. Söz edeceğimiz yer Oia isimli bir köy ve bu köyden yer alan bir kitap kafe. Gezginlerin ve kitapseverlerin sıklıkla gittiği Atlantis Books, Avrupa’nın en iyi kitap kafeleri arasında.

Atlantis Books’u kuruluş hikayesi de oldukça enteresan. 2000’li yıllarda bu köye gelen Amerikalı 2 gezgin, adanın atmosferine hayran kalıyor ve bu kitap kafeyi açma kararı alıyor. Ve burası yıllar içinde dünya çapında popüler bir hale geliyor.

Yolunuz bir gün Snatorini’ye düşerse muhakkak Anlantis Books uğramanızı tavsiye ederiz.

Adres: Nomikos Street, Oia 847 02, Yunanistan

Atlantis Books Santorini

LAİE LİBRERİA CAFE (BARSELONA, İSPANYA)

Harika bir atmosfere sahip Laie Libreria Cafe, özellikle kitaplığındaki tarih, kurgu ve gerilim kitaplarıyla meşhur. Barselona sokaklarını gezerken bu kafeye uğramanı mutlaka öneririz. Ayrıca burada yapılan tatlılar da hayli lezzetli, bizden söylemesi.

Adres: Carrer de Pau Claris 85, 08010, Barselona, İspanya

Laie Libreria Cafe Barselona

SUFİ BOOKSTORE (KAHİRE, MISIR)

Mısır’ın başkenti Kahire’de yer alan Sufi Bookstore, kendi has tarzıyla adeta bu mistik şehrin dokusunu yansıtıyor. Aynı zamanda Kahire’de yaşayan yazarların, sanatçıların, entelektüellerin buluştuğu bir nokta.

Kahire’nin o büyülü sokaklarını keşfederken Sufi Bookstore uğramamazlık etmeyin. Çünkü kitaplarla dolu kafe, sana başka bir yerde bulmakta zorlanacağın özgünlükte keyif verecek.  

Adres: 12 Sayed El Bakry Street, Mohammed Mazhar, Kahire, Mısır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir