Karların arasında kalan menderesler görsel şölen sunuyor

 Tokat ile Ordu’nun sınırında yer alan ve menderesleriyle ünlü olan Perşembe Yaylası yağan karla beyaza büründü

Yılın büyük bölümünde yeşil bitki örtüsü ile dikkat çeken yayladaki menderesler, her mevsim etkileyici manzaralar oluşturuyor. 

Yaz aylarında yeşilin tüm tonlarıyla renklenen menderesler, kışın da bembeyaz kar örtüsünün arasından süzülen büyüleyici manzaralarıyla görenleri kendine hayran bırakıyor

Dağların arasından kıvrılarak geçen menderesler, havadan dron ile görüntülendi

Menderesleri dağın tepesine çıkarak fotoğraflıyorduk”

Yaylanın her mevsim farklı görüldüğünü söyleyen doğa fotoğrafçısı Nazif Karakoç, “Burası Tokat’ın Başçiftlik ilçesi ile Ordu’nun sınır noktası. Tokat’ın Başçiftlik ilçesine 15 dakikalık bir yer. Tokat’la Ordu arasında birbirlerine sınır olan konumdadır. Burası dünyaca ünlü menderesleriyle ünlü Perşembe Yaylasıdır. Turistlerin yaz döneminde geldiği bir bölgedir. Yıllardır fotoğrafçılık yapıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk ‘İstikbal göklerdedir’ diye boşuna söylememiş. Menderesleri dağların tepesine çıkarak fotoğraflıyorduk. Dronlar yeni çıkınca gördük ki gerçekten de istikbal göklerdeymiş. Dronla kış ayrı yaz ayrı manzaralar çıkıyor. Şu anda da çok fazla su var ve dronla güzel görüntüler çıktı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir