Bayburt’ta 27’nci Dede Korkut Uluslararası Kültür ve Sanat Şöleni başladı

Bayburt il genelinde 7 gün boyunca devam edecek olan Dede Korkut 27. Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenleri Masat köyünde bulunan Dede Korkut Türbesi’ni ziyaret ile başladı.

Şölen komitesi tarafından Dede Korkut türbesinde Korkut Ata’nın kabrine çiçek bırakılarak dualar edildi.

Etkinliğe, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, İl Emniyet Müdürü Nihat Uzun, İl Jandarma Komutanı Albay Dr. Talha Övet, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat, Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkan Vekili Esmani Kaban, kurum müdürleri, il dışı Bayburt derneklerinin başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri kapsamında gerçekleştirilen üçüncü gün konserlerinde sevilen sanatçılar sahne aldı.

Etkinlikte ilk olarak Silifke Belediyesi ve MAK Gazidans Halk Oyunları ekipleri ile Bayburt Belediyesi Bar Ekibi sahne aldı. Bayburt, Silifke ve Gaziantep halk oyunlarının en güzel örneklerini sergileyen folklor ekipleri büyük alkış aldı.

Halk oyunlarından sonra sahne sırası Bayburtlu sanatçılar Mustafa Serkan Yalçın, Nisa Akpulat ve Sezai Seçen’e geldi. Mustafa Serkan Yalçın, Nisa Akpulat ve Sezai Seçen seslendirdikleri birbirinden güzel türküler ve parçalarla Bayburtlulara güzel bir gece yaşattı.

Daha sonra sahneye çıkan ve seslendirdiği türkülerle bilinen ünlü sanatçı Zara söylediği birbirinden güzel türkü ve şarkılarla deyim yerindeyse kulakların pasını sildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir