Karın keyfini çıkaracağınız tatil rotaları

Dört mevsimi bir arada yaşadığımız ve her mevsimi farklı güzel olan ülkemizde, kışın tatil rotasını sizler için hazırladık. Rotamızda kahvenizi yudumlarken seyre dalacağınız birbirinden güzel kentlerle karşılaşacaksınız. Kış mevsimini iliklerinize kadar hissedeceğiniz bu yolculuğa şimdi beraber çıkalım.

Bursa-Uludağ

Kış tatili dediğimizde aklımıza gelen ilk şey kayak merkezleri oluyor. Kayak tutkunlarının vazgeçilmez merkezi olan Uludağ ise kışı karşılamak için en iyi seçeneklerden biri. Tatilinizi Uludağ’da yapmayı planlıyorsanız dağın zirvesinden kayak takımlarıyla kayarak ya da kar motoruyla eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Yorulunca şömine karşısında kahvenizi içerek, sucuk ekmek yiyerek sizlere dinlenme fırsatı da sunuyor.

Nevşehir-Kapadokya

Gökyüzünün rengarenk balonlarla buluştuğu Nevşehir Kapadokya’da kış manzaraları ayrı bir görsel şölen sunuyor. Lavların ortaya çıkardığı eşsiz eser olan peri bacaları ise beyaz gelinliğiyle sizleri karşılıyor. Gökyüzünde süzülen balonlar ve bembeyaz peri bacalarının ortaya çıkardığı bu görüntü insanın Nevşehir’e gitmesi için en iyi nedenlerinden biri olabilir. Kar ve balonları kahvenizi içerken seyredebilir hatta muhteşem bir balon deneyimini burada yaşayabilirsiniz.

Karabük-Safranbolu

Geçmişten günümüze tüm güzelliklerini koruyan tarihi şehir Safranbolu, daracık Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla kalbinizi çalacak. Sokaklarında yürürken kendinizi dönem filmlerinde hissedeceğiniz bu şehri kışın ziyaret edilmesi gereken yerler listenize eklemelisiniz. Tarihi konakların karlarla kaplı haliyle ortaya çıkardığı muhteşem görüntüleri kaçırmayın deriz.

Kayseri-Erciyes

Kayak yapmak için iyi bir parkur arıyorsanız kış tatilinde Kayseri-Erciyes sizler için en uygun seçenek. Erciyes Dağı’nın zirvesinde kayak yapmanın, sucuğu ve pastırmayı anavatanından yemenin de keyfini çıkarmış olacaksınız. Mis gibi iştah açıcı bu doğa içinde yapacak olduğunuz tatili şimdiden planlayabilirsiniz.

Rize-Ayder Yaylası

Ayder Yaylası yeşilin her tonunu göreceğiniz ve tertemiz bir havasıyla ciğerlerinizi bayram ettirecek yerlerden biri. Kalabalıktan sıkılanlar için doğayla baş başa olacağı yeşilin beyaza bürünmüş haliyle dinlendireceği huzurlu bir tatil noktası olarak listemize ekleniyor. Sizde çayın tadını çıkararak Karadeniz’in kuymağını karların kapladığı dağ manzarası karşısında tatmak istiyorsanız tercih edebilirisiniz.

Ardahan-Çıldır Gölü

Ardahan ve Kars il sınırları arasında yer alan Çıldır Gölü Aralık ayında donmaya başlamaktadır. Donan gölün üzerinde yürümenin verdiği farklı deneyimle gölde yapabileceğiniz birçok etkinlik de var. Burada buzda balık avlayabilir, gölün üzerinde atlı kızak yapabilirisiniz. Bambaşka deneyimler yaşayacağınız bu tatil fırsatını kaçırmayın.

Ilgaz-Çankırı

Yalçın kayaların göklere yükseldiği Ilgaz Dağı’nda kışın tadını çıkarmak bir başka olsa gerek. Kışın karla kaplı, huzurlu, sessiz, sakin bir yer arıyorsanız burayı tercih edebilirsiniz. Kış sporlarının yapıldığı, ekonomik konaklama yerlerinin bulunduğu ve ormanın içinde yürüyüş yapma fırsatı sunan bu keyifli tatil seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

İstanbul-Ağva

Bir gün tatilim var şehir dışına çıkamam diyenler için güzel bir seçenek olan Ağva, İstanbulluların değerlendirebileceği iyi bir tatil planıdır. Şehir dışından gelecekler için ise benzersiz bir İstanbul deneyimi olacak bu tatil sayesinde hem doğanın içinde kafa dinleyecek hem de İstanbul’un tarihi yapılarını karlar altında görme imkanı yakalamış olacaklar.

Mardin

Mardin’in kendine has mimarisiyle süslenmiş sokaklarının bir de karlar altında düşünün. Şehrin karakterini birebir yansıtan Mardin taş evlerinde konaklayabilecek ve tarihi müzelerle dolu bu şehri gezerek yeni yerler keşfedebileceksiniz. Mardin’e kışın giderseniz eti eksik olamayan yemeklere, tarihe ve kara kışa doyacağınız bir tatil serüvenine atılmış olursunuz.

Kars-Sarıkamış Cıbıltepe

Alpler’de tatil yapmak için zahmete girmeye hiç gerek yok. Ülkemizde Sarıkamış Dağı’nda yağan karın yapısı aynı Alpler’de olduğu gibi kristal şekildedir. Ancak Sarıkamış’ta tatil yapacakların çığ tehlikesi olan bölgelere gitmemeye dikkat etmesi gerekmektedir. Güvenli birçok pist seçenekleriyle ziyaretçilerine kapılarını açan Sarıkamış Dağı benzersiz doğasıyla kışın tercih edebileceğiniz yerler arasındadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir