Bir milyon esere ev sahipliği yapıyor! İstanbul Arkeoloji Müzesi

İstanbul’da gezilecek en güzel yerlerden biri Arkeoloji Müzesi oluyor. İçerisinde binlerce yıllık geçmişe sahip eserler bulunuyor. Anadolu’nun medeniyetini gözler önüne seren müzede her döneme ait eserler bulunuyor. Arkeoloji Müzeleri üç ana birimden oluşan bir kompleks. Arkeoloji Müzesi, Eski Şark Eserleri Müzesi ve Çinili Köşk Müzesi olarak üç ayrı binadan oluşuyor. Her birinde de çok önemli görmeye değer nitelikte eserler bulunuyor.

Müzede toplamda bir milyona yaklaşık eser bulunuyor. Osmanlı Dönemi’nde başlanan eser toplanması durumu sonucu birçok eser o dönemde ‘Müze-i Hümayun’ adlı müze çatısı altında toplanmış. Aya İrini Kilisesi’nde toplanan eserler daha sonra Fatih Sultan Mehmet Dönemi’nde ise Çinili Köşke taşınmıştır. 1880 yılında ziyarete açılan çinili Köşk günümüzde de İstanbul Arkeoloji Müzeleri’ne bağlıdır. Bu üçlü yapı kompleksi içerisinde en eski yapı Çinili Köşk’tür.

Arkeoloji Müzesi döneminde müze için yapılan binalar arasında ender bir örnektir. Neo- Klasik mimari özelliğin en güzel örneği olan tarihi yapı günümüzde ziyaretçilerin de büyük ilgisini çekiyor.

İstanbul Arkeoloji Müzesi

İSTANBUL ARKEOLOJİ MÜZESİ ZİYARET SAATLERİ

Arkeoloji Müzesi sabah saat 09.00’da ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Akşam ise 18.30’da ziyaret saati bitiyor. Müzeye girişler için gişenin kapanma saati ise 17.30. Her gün açık olan müzeye bu saatler içerisinde istediğiniz gün gidebilirsiniz.

İstanbul Arkeoloji Müzesi içi

İSTANBUL ARKEOLOJİ MÜZESİ NEREDE?

Gülhane’de yer alan müze Osman Hamdi Bey yokuşunda yer alıyor. Hemen yanında Gülhane Parkı bulunan müze çevresinde gezilecek çok güzel yerler var. Müzeyi ziyarete geldiğinizde çevreyi de gezebilir güzel bir keşif yapabilirsiniz.

İstanbul Arkeoloji Müzesi içi

İSTANBUL ARKEOLOJİ MÜZESİ GİRİŞ ÜCRETİ NEDİR?

İstanbul Arkeoloji Müzesi’ne giriş ücreti 60 TL olarak belirlenmiş. müze içerisinde milyonlarca eseri inceleyebilir ve sesli rehberlik hizmeti de alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir