Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri başladı 

Bu yıl “Vuslat Vakti” temasıyla düzenlenen, Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri başladı

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda, sanatçı Ahmet Özhan tasavvuf müziği konseri verdi

Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılış programında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, “İlke ve değerleri, musikisi ve benzersiz sema kültürü ile Mevlevilik, tüm insanlığı aydınlatan bir düşünce ve yaşam biçimi olarak var olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Belviranlı, “Semazenler sema ederken Allah’ı düşünerek, ma-siva’yı terk ederek kalplerinin etrafında sema ederler. Mevlevi sema mukabelesi, Hazreti Mevlana’nın bıraktığı en mukaddes mirastır. Mevlevi sema törenlerinin, dünya ölçeğinde tanınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, birçok çalışma gerçekleştirdik. Yedi iklim dört bucakta ilim, irfan, fen, sanat ve felsefe ile hükümran olan atalarımızın manevi huzurunda, siz değerli Hazreti Mevlana aşıklarını hürmetle selamlıyor, vuslatın 750. yıl dönümünün, tüm insanlığın refahı ve huzuruna anahtar olacak değerleri yeniden hatırlamak üzere bir vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Hazreti Mevlana’nın oluşturduğu geleneğin Türk irfan hayatını besleyen önemli kaynaklardan biri olduğunu belirten Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Hazreti Pir, bütün insanlığı kucaklamış, bütün insanlık tarafından derin bir teveccühle karşılanmıştır. Eserleriyle çokluk içinde birliği, birlik içinde de çokluğu görmeyi, sanattan sanatkarı göstermeyi sağlamaktadır.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir